Napustio nas je Vaso Gospavić

3 5.096

Danas nas je u 65-oj godini života napustio Vaso Gospavić.

Gospavić je 1976. godine završio Pravni fakultet, a već 1981. godine postavljen za sudiju u Opštinskom sudu Lukavac.

U svojoj bogatoj karijeri obavljao je poslove predsjednika Općinskog suda u Lukavcu i Tuzli, a obavljao je i posao predsjednika plivačkog kluba Galeb. Bio učesnik ORA 1978. i 1980. godine.

Penzionisao se 2015. godine na svoju inicijativu, gotovo 10 godina prije nego što bi ex lege na to bio obavezan.

Sahrana će biti obavljena u ponedjeljak, 9. Marta 2020. godine u 14 sati na Gradskom groblju u Lukavcu, a tijelo će biti izloženo ispred kapele u 13:30 sati.

3
Komentari

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Milenko Blagojevicthe clashblinker Recent comment authors
newest oldest most voted
blinker
Guest
blinker

Na pocetku da kazem da VASU,poznajem,i njegove,od onog dana kad su se doselili,u Lukavac.Kao djeca smo se igrali -kemala-zmire-fota-klije-klikera,kupali se ispod jedne cesme-pravili strijele,pracke,i jos svasta sto valja i nevalja.Jedan dan smo pravili ,strijele,ali bez cakije to nebi mogao napraviti,pa smo se ja i on ono djecije posvadjali,pasmo se poceli gurati,ali u tom guranju ,posto sam imao cakiju u ruci,doslo je do uboda u njegov stomak.Tada sam zbog straha,od njegovog tate ,pobjegao u kuccu,isakrijo se ispod kreveta,misleci da cu morati u zatvor,ali to zna moj prijatelj-Vojo Djuranovic,iako se nismo vidjeli sigurno35-40god.Tada se sa nama igrao isto–NAJVECI SUPAK NA SVIJETU-RANKO VUJOSEVIC;KOJI JE imao mene ,i moju familiju na spisku za likvidaciju,SAMO ZATO STO NISMO ::::.Ali poslije toga nemilog slucaja ,ja sam se opet igrao sa Vasom,i sve je bili normalno,zato sa zaljenjem ,kazem–PRIJATELJU POCIVAJ U MIRU,I NEK TI JE LAKA ZEMLJA-AMEN.SAUCESCE PORODICI;ISESTRI GALJI.Sada je 13sati,i50 min,znam da ce sada biti ukopan,vidimo se nekad na onomsvijetu,jer smo isto godiste. CARUGA

the clash
Guest
the clash

Pravna, advokatska i najvažnije, ljudska veličina. Počivaj u miru, ljudino. Iskreno saučešće porodici od čovjeka, koji je imao tu privilegiju da s Vasom ponekad popriča o običnim životnim stvarima.

Milenko Blagojevic
Guest
Milenko Blagojevic

Neka ti je lahka zemljica,Vaso. Porodici sucut.