Napustio nas je direktor, Milorad Đorđević

18 8.524

U jutarnjim satima u 91. godini preminuo je Milorad Đorđević, istaknuti kulturni i prosvjetni radnik, kao i dugogodišnji direktor OŠ Vjekoslav Tunjić u Lukavcu,

Đorđevića će se mnogi sjećati kao čovjeka koji je ostavio dubok trag u oblasti obrazovanja, odgoja i kulturnog stvaralaštva na području opštine Lukavac.

U OŠ Vjekoslav Tunjić došao je 1955. godine i za to vrijeme predanim radom stekao veliki ugled među učenicima i kolegama.

Još 1957. godine u Lukavcu je pokrenuo đački list “Razvitak” koji je bio jedan od najboljih listova u BiH. Jedan je od osnivača Književnog kluba “Mostovi”, a poseban doprinos dao je u razvoju filmskog amaterizma po čemu je Kino klub “Manaki 8” čiji je on osnivač, bio poznat i jedinstven u zemlji.

5 10 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
18 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Učenik i kolega

Učinio si mnogo za kulturu,obrazovanje i učeničke aktivnosti,da ćemo Te se s poštovanjem sjećati,mi Tvoji đaci,kolege i prijatelji.
Neka Ti je vječna slava,poštovani Milorade!
Sinu Brani iskreno saučešće i budi ponosan na svog oca.

brano

Velika hvala!

brano

Hvala Vam najljepse.

Sodakox

Pokoj mu duši,, bio je legenda, gospodin čovjek

Sodakox

A ne kao sada ova direktorica škole, uzela pare od ekskurzije i ne vraća, sramota ko sada vodi školu.

the clash

Milorad Đorđević, ljudska i kulturna gromada, Bila je privilegija poznavati ga. Čovjek koji je svoj entuzijazam nesebično širio kako na učenike tako i na svoje radne kolege. Njegova posvećenost i nesebični rad za amatersku filmsku umjetnost su mali Lukavac činili većim. Njegova ljubav za film je “zarazila” mnoge od nas. Mom drugu i dobrom čovjeku koji je taj očev duh naslijedio, Brani Đorđeviću, upućujem iskreno saućešće.

sdfsdf

Covjek je bio blagog i finog glasa i vjerujem da je svakom ko je pohadjao OŠ Vjekoslav Tunjić (sadasnja Lukavac grad) ostao u finom sjećanju. I sada u arhivi imam slike sa učiteljicom Nađom Fazlić i direktorom na suprotnoj strani. Iskreno saučešće porodici.

brano

Veliko hvala.

the clash

Milorad Đorđević, istinska gromada koja je ljubav prema filmu prenijela na mnoge od nas. Čovjek koji je Lukavac učinio boljim. Mom drugu Brani iskreno saučešće.

brano

The Clash, od srca ti hvala!

Dzeko

Neka mu je laka zemlja.
Gospodin jedan kroz jedan.

brano

Dragi moji sugrađani, od srca vam se zahvaljujem na lijepim riječima, koje jesu utjeha i podstrijek u pokušaju nositi dobročinstvo moga oca.
Veliko hvala,
Brano

Last edited 1 year ago by brano
Vanja Lugonja

Branci, iskreno saucesce od Vanje.

brano

Hvala ti dragi Vanja.

Milorad

Deco, ko je Vas poznavao ni onaj Svet mu neće teško pasti…!

Buzzcocks

Divan covjek, iskreno sucesce porodici i svim lukavcanima. Ja sam kao klinac vazda furao da je on Titov zamjenik..😀 Uvjek bi sjedio u famoznom devetom redu prilikom skolskih manifestacija, uvjek nasmijan i dobrocudan. Svo smo ga gotivili, mada bi se smrzli pri pomisli sa cemo “zavrsiti” u njegovoj kancelariji😀 jer su nas tako plasile uciteljice i nastavnici. Sad nakon 30 i vise godina kontam da je to bio samo mit i da niko nikad nije “zavrsio” kod “dishe”..😀😀 putujte dragi moj direktore, siguran sam da Vas tamo vec ceka neka skola i puno sretnih djaka cije zivote cete oplemeniti bas kao sto ste to uradili mnogim generacijama u lukavcu.

Milenko Blagojevic

Nezaboravan čovjek,pedagog,umjetnik,rukovodilac i angažovani građanin Lukavca. Bio je svjedok vremena i odrastanja generacija koje će ga pamtiti po stasu,glasu i djelima. Društveni pregalac one poslijeratne generacije velikana koji su u gradsko biće lukavca utkali neizbrisive niti posebnosti mentaliteta, kulture i duha.
Njegovim najbližima sućut,a tebi ,legendo,mir nebeskog beskrajnog prostranstva .

brano

Veliko hvala, Milenko

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x