Nakon ispovijesti djevojčice o silovanjima policija 7 sati ispitivala njenog oca

9 1.576

Inspektori odjela kriminalističke policije PU Lukavac u petak, 17. decembra, kada je „Dnevni avaz” prvi objavio šokantnu priču o silovanju lakše mentalno retardirane djevojčice koja je rodila i vanbračno dijete, priveli su i ispitali njezinog oca Omera Sejdinovića iz Gnojnice.

Policija ga je ispitivala da bi došli do prvih informacija o tome šta se uistinu događalo s njegovom 16-godišnjom kćerkom Merimom.

Došli pred kuću

– Policija je pred moju kuću u petak došla rano, gotovo na sabah, i ljubazno me zamolila da idem s njima i da im pomognem u otkrivanju cijelog slučaja koji je već uzdrmao javnost ovog kraja i šire. Tražili su od mene da kažem sve što znam o tome šta mi je kćerka ispričala o silovanju koje je nad njom počinilo 17 osoba koje su uglavnom iz moga sela –  kazao nam je Sejdinović.

Policajci su kopirali spisak onih koji su, prema priči Sejdinovićeve kćerke, izvršili silovanje.

– Kazali su mi da će oni, svojim načinom, doći do svakoga, ispitati cijeli slučaj i tamo gdje postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo silovanja maloljetne, 16-godišnje mentalno retardirane djevojčice, odlučit će šta će uraditi. Vjerujem da će se sada aktivno uključiti i Kantonalno tužilaštvo iz Tuzle i SIPA – izjavio nam je djevojčicin otac Omer Sejdinović, čovjek veoma lošeg materijalnog stanja, ali odlučan da dođe do istine, ma kakva ona bila.

Pretrpjela šok

Djevojčica Merima se oporavlja od pretrpljenog šoka uslijed, kako nam je kazala, brojnih silovanja od više osoba na više lokacija. Svoju trudnoću skrivala je noseći komotniju odjeću, ali je na kraju morala sve priznati ocu kada mu je saopćila da mora ljekaru radi poroda. Dijete nije prihvatila, jer ne zna ko mu je otac. Ovih dana počela je komunicirati i s drugim osobama, uglavnom s prijateljima koji dolaze Sejdinovićima kako bi im pomogli u nevolji i uputili im riječi utjehe.

(SodaLIVE.ba/Avaz)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
kleopatra

Meni ovde nesto nije jasno ! kako djevojcica nije prije rekla da je silovana vec nakon poroda! Svasta ! A krila je trudnocu 9 mjeseci !Ne mogu da vjerujem kako joj mama nije nista primjetila? U ovom slučaju ima vise poremećenih osoba u razvoju , a ne samo jedna! Mislim da je nakon prvog silovanja trebala prijaviti policiji taj zločin a ne čekati toliko dugo! A sta joj je otac čekao sve vrijeme?Za mene je ovo jako bolesno , nejasno i čudno ! Ne znam sta vi mislite, ali za mene je sve ovo neviđeno!

Za Harisa

Ne do bog nikom , ali rekao bih da se iza svega nalazi pokušaj da se od ” muškarčina ” izvuče koja para .Jer nažalost ova porodica , teško živi , a nesreća leti upravo tamo . Treba ih razumjeti , i treba svakako kazniti snošaj sa maloljetnicom – pogotovo kako njen otac kaže – djelimično mentalno retardiranom .Bez obzira je li ili nije isti bio dobrovoljan sa njene strane – vinovnike treba kazniti .

senci

daj objavite imena tih manijaka,bez obzira da li je to radi novca, ona je ipak maloljetna,a oni su kreteni koji su znali sve o njoj

FOTON

GNOJNICA kao druga GLUHA BUKOVICA samo se novinar Avdo Avdić nešto ušutio. Zašto sad ne pravi TV šo u svom zavičaju kao što je to radio tamo ili je samo interesanto kad vjerski službenici naprave zlodjelo?

Dado

FOTON: svaka cast …

A inache ovde ima puno misterije , i ne jasnih stvari …

glas

Ova vijest ce se objavit i na 60 minuta samo cekajte jos koji dan!!zivi bili pa vidjeli

Branislav

Bolesnici….. manijaci ja bi ih kastrirao pred javnosti odsekao im cHune, Danas je bila nečija kćerka čija je sutra?????

gnojnican

Žalosno je to sto se desilo djevojčici ipak je ona bolesna al sve su to krivi roditelji. u dosta navrata ljudi su upozoravali njenog oca čije su riječi bivale(pa i vrijeme joj je da se …..) curica se čak prije 2-3 godine jedan put čistila to svi mjestani znaju
a sad ko fol nije znao ništa čak i kad su saznali da je trudna govorili su da ce dijete ako bude muško oni ga ostaviti kod sebe, cak su mu dali ime šaban a svi u selu znaju koliko on obožava Šabana Šaulića. Normalno krivi su i ti koji su se uputili sa njom gori su od nje ali se to na vrijeme moglo spriječiti da su joj roditelji kako treba i da je država kako treba.
TREBA IH KAZNITI I TO ZESTOKO AL NE SAMO NJIH NEGO I RODITELJE KOJI SU SE SAMO SMIJALI SA STRANE. GORI SU ONI OD ONIH KOJI SU TO RADILI

Amy86

Ja sam iz sela Gnojnica,i na daleko zivim od kuce ove djevojcice.Veoma dobro poznajem i nju i njene roditelje..slazem se s ovom komentarom od Gnojnican ..za sve ovo su odgovorni njeni roditelji,sto nisu ni malo vodili racuna o ovoj djevojcici ni gdje hoda ni s kime.Pustali su je u dikoteku jos od 13 godina..a kuci je dolazila u 2 h u jutro.zasto nisu kad priupitali svoje dijete gdje je bila do te dobi i skime.Jos uz to je i mentalo zaostala.Sama po cesti je se nudila svakome,i skidala i izazivala..a roditelji tu nisu nista reagovali.Kad im se kaze,kazu ti nisi upravu i nije istina.A sada djevojcica kada je rodila i ostavila dijete..sada se roditelji brinu o njoj i pronalze krivca ..MA DAJ…….gdje ste bili prije da to spijecite..gdje ce ne znati da im je curica trudna..Oni su za mene odgovorni kao i svi ovi sto su bili sa maloljetnicom a uz to i retardiranom.Njih treba kazniti i to zestoko…

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x