Inspekcija prekinula koncert u Lukavcu: U klubu 200 osoba, 9 radnika bez radno-pravnog statusa…

10 23.309

Akcijom inspektora u petak uvečer prekinut je koncert turbo folk pjevača Amara Jašarspahića Gileta za vrijeme kojeg su se u klubu Plaža jezera Modrac u Lukavcu kršile epidemiološke mjere, zvanično je potvrđeno.

U trenutku inspekcijskog nadzora koji je počeo u 20 sati u objektu je organizovana muzika uživo, gdje je zatečeno okvirno 200 osoba koje nisu poštovale propisanu distancu od jednog metra. Također, stolovi nisu bili postavljeni na propisanom razmaku od tri metra, navedeno je u inspekcijskom nalazu koji je u posjedu portala Klix.ba.

Dalje se ističe da je shodno zatečenom stanju subjektu nadzora odmah naređeno da provede mjere propisane naredbama kriznih štabova, koje nisu bile ispoštovane, odnosno da reducira broj prisutnih osoba do dozvoljenih 30 i uspostavi pripisanu distancu.

Vlasnik objekta je postupio po naređenju inspektora i prekinuo izvođenje muzike te ispraznio objekt. Također će se i nalaz inspekcijskog nadzora izvršenog 25. decembra 2020. godine dostaviti Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje. Ukoliko tužilaštvo procijeni da u navedenim situacijama nije počinjeno krivično djelo, inspektor će poduzeti prekršajne mjere prema subjektu nadzora“, navedeno je u dokumentu Uprave za inspekcijske poslove TK.

Tokom inspekcijskog nadzora u petak uvečer u klubu Plaža jezera Modrac u Lukavcu zatečeno je i devet radnika bez regulisanog radno-pravnog statusa.

Osim toga, poslodavac iz neopravdanih razloga nije radnicima isplatio plaću u zakonskom roku. Na mjestu događaja izdata je zabrana daljeg radnog angažovanja zatečenih osoba, a u nastavku postupka će biti poduzete upravne i prekršajne mjere, iz nadležnosti postupajućeg inspektora“, naveli su iz inspekcija.

Također, tokom nadzora u petak uvečer je utvrđeno i da u objektu nisu izdavani fiskalni računi, zbog čega će inspektor poduzeti mjere.

4.3 17 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Fanta

A fiskalni racuni, a racun za ulaznice, a racun za parking…???

maak

Ja na vaseru u Lukavcu nisam vidio ni kase a racuna ni za lijeka i izvinite zimski event a ne vaser

maak

Ima jedna kafana na ulazu u Bistarac na ulazu vas docekaju sa rakijom od tresnje i tamo mogu tkz drugovi iz sd i df do sabaha da se krka , pije i muzika slusa eh tu je svaki dan dozvoljen krkanluk

Dzeko

Jeste navalili na naseg Senaida zlatnog ljiljana. Da njega nije bilo Lukavac bi pao u ruke agresora.
A Amar Jasarspahic je napravio lom u Molinariu 25og Novembra (bio sam prisutan) i nigdje inspekcije. Cak je i ulica bila zakrcena automobilima. I nigdje policije. Znaci za nekoga postoji,a za nekoga ne postoji zakon. Nije posteno.
Preporucujen Olji da sledeci put dovede Gileta.

Raša

Pa dok je Samir zuco na smjeni ,nema zime za Molinari 😄

Karlo

Izgleda da je nekome poceo smetati. 20 godina on isto radi, bez racuna, bez prijavljenih radnika i nikom nista. Bio sam u Plazi kada inspekcija dodje prije derneka, sankeri sjedaju za stol, prave se da su gosti, inspektori popiju i pojedu, dok raja ne pocne dolazit, dobiju kovertu i svako svojoj kuci.

Adi

Zadnjih 20 gpfina je bio regularan. Svaki put ralun kad kod pivu naručiš konobar trči sa računom. Ja se sjećam još pri 10 godina ti kupiš ulaznicu buvko k asmir te zaustave kaže gdje ćeš nisi račun uzeo. Ne znam šta im je sad

Amfibija2016

Zasto ne prekinete vaser sto delic je organizivao u Lukavcu a vamo sto nije u organizaciji velikog vozda delica sve je zabranheno . Lukavac lagano lici na Sjevernu Koreju

Puracicu srcu

Jesi ti glup il se pravis glup?

Amfibija2016

Pa ti glupane branis delica koji ti je zabranio vaser u Puracicu a imas nick Puracic u srcu

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x