Gnojnica: “Pedofilija pod krovom Islamske zajednice” (VIDEO)

1 12.774

Fatmir Alispahić u emisiji “Defter Hefte” bavio se razotkrivanjem pedofilije u Gnojnici, tako što je napravio intervju sa roditeljima dvije djevojčice od 12 godina sa kojima je, prema navodima roditelja, hodža imao neprimjereno poašanje.

Siromašan život, očevi bolesni, ali šalju djecu na vjersku poduku ne sluteći da ih pod krovom džamije vreba zlo razvrata. Roditelji su otkrili i snimili poruke, prijavili slučaj, ali nisu dobili pravdu i satisfakciju.

Prošle su dvije godine od prijave u Rijaset i Tužilaštvo TK. Efendija koji je slao sporne poruke djevojčicama je premješten u drugu džamiju. Više u video prilogu:

DEMANT

Nakon što je objavljen video, Medžlis Islamske zajednice Puračić u Lukavcu izdao je saopštenje kojim tvrdi da su u video prilogu iznesene brojne laži i da je objavom video materijala počinjena i najbrutalnija zloupotreba porodica iz Gnojnice.

Medžlis Islamske zajednice Puračić u Lukavcu odlučno demantuje navode iznesene u ovoj emisiji, a u toj emisiji se kaže da su optužbe za slanje neprimjerenih poruka djevojčicama od strane bivšeg imama u džematu Gnojnica zataškane i da je Islamska zajednica stala u zaštitu pedofilije.

Medžlis Islamske zajednice Puračić u Lukavcu je odmah po primanju informacije o ovom slučaju reagovao i u potpunosti postupio u skladu s propisima Islamske zajednice. U najkraćem mogućem roku uslijedio je prekid radnog odnosa s pomenutim uposlenikom, koji je na taj način ostao bez dekreta u tom džematu, te on od tada više nije u službi Islamske zajednice. Pored svih nadležnih struktura u Islamskoj zajednici koje su radile na ovom slučaju, o njemu su upoznati i džematski odbor i džematlije ovog džemata.

Medžlis Islamske zajednice Puračić u Lukavcu je na zahtjev tužilaštva dostavio tražene informacije te je ovaj predmet u nadležnosti pravosudnih organa na čiji rad mi ne možemo utjecati. S obzirom da je ovaj slučaj u Islamskoj zajednici okončan prije skoro dvije godine, te da se radi o zlonamjernom iskorištavanju roditelja djevojčica, a indirektno i samih djevojčica, Medžlis Islamske zajednice Puračić se neće više oglašavati o ovom pitanju.

3.9 11 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
lucky luke

kod bošnjaka si osuđen samo po osnovi da te mediji naljagaju…

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x