Bošnjak: Bezbjedonosna situacija na području opštine Lukavac na zadovoljavajućem nivou

16 1.380

Krivična djela od čega lakše i teže krađe, saobraćajne nesreće sa lakšim i težim povredama, narušavanje javnog reda i mira i ostali–događaji su koje službenici PU Lukavac svakodnevno bilježe u svojim izvještajima.

nenad bosnjak

Na osnovu svih evidentiranih događaja iz ove Uprave u proteklih 15 dana bezbjedonosnu situaciju na području lukavačke općine ocjenjuju na zadovoljavajućem nivou, kazao je Nenad Bošnjak, mlađi inspektor PU Lukavac.Od svih evidentiranih , prema izvještaju PU Lukavac najviše događaja zabilježeno je po pitanju povreda na rad, javlja RTV Lukavac.

U proteklih 15 dana povrede radnika na radu između ostalog , dogodile su se i u Sisecam sodi Lukavac, PK Šikulje, te firmi Intral BiH. Ovaj problem prema inspekcijskim izvještajima također je često prisutan na radilištima u našoj općini.

Pored pomenutih događaja, također policijski službenicie ove stranice zabilježili su i događaje poput ugriza psa, ilegalne sječe šuma te dva suicida koja su se dogodila u mjestima Turija i Dobošnica.

Po pitanju saobraćajnih nesreća u protekle dvije sedmice u jednoj od njih, a koja se dogodila jučer u poslijepodnevnim satima u naselju Dobošnica jedno lice je i smrtno stradalo.

U cilju poboljšanja ukupnog stanja sigurnosti saobraćaja na putevima, te sprečavanja nastanka saobraćajnih nesreća iz PU Lukavac upućuju apel motociklistima da pažljivo voze, paze na sebe i više vode računa u saobraćaju.

(SodaLIVE.ba/RTV Lukavac)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
16 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Lil

Zato meni na sred trga maloljetnici se lemaju motkama u pola 11 preprepreeebjezbedno gospodine

denzel

Modza je stanje zadovoljavajuce,ali de malo popravite fizicku spremnost vasih kolega i ponasanje,manje ispijat alkohol po gradu a vise radit poso za koji su placeni.

Dzeko

Apsolutno je na jako niskom nivou. Pa kada cete shvatiti da vas mi placamo,a vi po svome. Bolje bi radile zastitarske agencije od vas.

Husejn bošnjić

uvaženi gospodine Bošnjak,ako provala u moju privatnu kuću 22.12.20¸13 i do dan dana nije rasvijetljena naglašavam teška provala.ako samo u gnojnici nije rasvijetljen ni jedan slučaj krađa a bilo ih je po mom sasnanju najmanje 7 posle moje provale a da nijedna nije dobila svog počinioca ako se nesmije otići u komšiluk od provalnika.ako se zabijaju u dom zdravlja jurnjavom pom gradu lukavcu,ako nemožete otići na lukavaČKU PIJACU ADA VAS NE POKRADU,AKO PO GRADU NOSE AUTOMASKE PUŠKE I DA DALJE NE NABRAjam,jeli to zavas bezbijednosno stanje relativno dobro .jeste za vas u kancelariji.

momir

pljaćka binga,pljačka apoteke,više puta pljaČKA BENZINSKE PUMPE a sve u lukavcu.onda više provala u gonjoj duboštici, pucnjava iz vatrnog oružja u sr4ednjoj duboštici,tri provale u berkovici,najmanje četiri provale u gnojnici,i vi to nazivate zadovoljavajućo bezbijednosti grada a ja i ostali građani smatramoda je to alarmantno i da se ništa ne čini da se to spriječi nijedaN SLUČAJ NIJE RASVIJETLJEN Ako jeste onda ga vi8 krijete.

husein

objavih ja gospodine moderatoru istinu prvo pod nazivom javnim husein bosnjic.objavih ja i pod nazivom mijo opet istinu koju mogu argumentovati između ostalog sam tu ija pogođen i u mene ja bila tška provala22.12.13. i do sada ni traga ni glasa a vi sakriste moje komentare.ja se mojih komentara nebojim, ali eto vi to neobjaviste HVALA VAM.

Filadendron

Koako smijesna i jadna izjava ovog inspektorcica!!!!

RBiH - BOSANAC

Čudna jada i od ovakvih “sigurnosnih situacija”!. Zar je moguće da se može reći, da je bezbjedonosna situacija na području opštine Lukavac na zadovoljavajućem nivou?. Otkud to, kako i na koji način se misli, da je baš tako?. Dajte, molim vas, nismo mi građani u nekoj drugoj držabi i, da ne znamo, šta se dešava u opštini Lukavac i na njegovoj periferiji. Toliko slučajeva je bilo, od pljački, fizičkih napada itd. a, bezbjednost na visokom nivou?. Ako su to samo šale, onda, moglo bi se reći da je tako, ali, to nisu niti malo šale već, vrlo ozbiljni problemi, gdje svaki građanin strahuje, hoće li i, kada će neko doći, zakucati na vrata, razvaliti neku trgovinu, napasti nekoga na putu i sl. Nemojte nas lagati, niste zato plaćeni valjda, kažite i iznosite istine i, dajte već jednom i zauvijek, otkrijte ta vrlo poznata lopovska imena i prezimena, ne samo sa nekakvim inicijalima itd. Budite otvoreni i kažite po imenu i prezimenu, ako želite imati bolju ili dobru saradnju sa građanima, a imate je sigurno, samo, vama pol. službenicima, nije izgleda ni to dovoljno, ili bi ste vi htjeli, da ih mi građani hapsimo i da ih mi privodimo k vama… Read more »

RBiH - BOSANAC

Velika zahvalnost moderatorima ovakve “privatne” stranice!. Zašto zahvalnost?. Evo i zašto,- ako vi gospodo vlasnici ovakve “privatne” stranice imate pravo pisati, što je vama volja i, govoriti ono, što se samo vama sviđa, zašto to mi ostali kao gosti na ovoj stranici, nemamo pravo pisati i odgovarati na vaša postavljena pitanja ili nekakve vaše priče, konstatacije i sl?. Moj post, koji sam napisao, odnosio se na “bezbjedonosnu situaciju” na opštini Lukavac u kojoj sam iznio neka svoja viđenja, upravo po tom pitanju. Ako mislite da ja nisam imao pravo napisati i poslati vam moje mišljenje o današnjoj situaciji na prostorima opštine Lukavac, ako mislite da sam u tom svom pisanju iznio bilo kakve neistine, ako mislite zaista, da je bezbjedonosna situacija na prostorima opštine Lukavac zaista bezbijedna itd. itd. onda, zašto uopšte i iznosite takve informacije, kada je već sve tako kako i pišete i iznosite na ovoj stranici i, zašto nekima brišete te postove a, nekima to odobravate, što se vidi iz priloženog. Pa, valjda mi građani opštine Lukavac, najbolje znamo, kakva je ta situacija uopšte i u svakom mjestu i na teritoriji cijele opštine. Ja sam napisao i, ponovo sada pišem da, bezbjednosna situacija nije zadovoljavajuća, kakvom je… Read more »

RBiH - BOSANAC

Tek sada vidim moj post, koji sam pisao prije ovog zadnjeg, ne znam, zašto nije bio vidljiv prije pisanja zadnjeg posta, koji sam postavio, a sada je tek vidljiv.

Ja se izvinjavam u vezi toga i, molim da izbrišete moj zadnji komentar, ali, zaista, pisao sam mnoge komentare i prije i isti su brisani, zašto, nije mi poznato.

Hvala na razumijevanju!.

Inspektor Nagib

ej braco moja mila pa vidi ovog…otkud njemu zvjezdica…hebo te drzava i ovaj Bijeljinac 100 % dok ima zvjezdicu…ja kako znam nije imao nikad fakultet niti je studirao…eto ko nam sve radi u policiji i dobija cinove,ljudi koji po podrumima zavrsavaju fakultete a skolovani i sposobni kadrovi,diplomirani kriminalisti nam po biroima…dobro kazu policija je ogledalo svake drzave…ja kazem dovoljno je samo vidjeti lukavacku policiju i inspektore i skontat cete u kakvoj drzavi zivimo…da je ima ovakvi i slicni njemu ne bi mogli priviriti u policiju…

damir

ma ne napadajmo covjeka bez razloga. I on samo cita sto mu je receno. A ti Nagibe da si iz Lukavca vjerovatno bi znao da se ovaj covjek rodio i odrastao ovdje i nije nikakav Bijeljinac.

CSI Lukavac

Stanje je zadovoljavajuce…. u odnosu na Jamajku. Pitam se kakvo je alarmantno.

lukavac

Ovim policajcu treba malo ***

Nermin

Blago onome ko je sacuvao oruzje iz rata.
Njima u MUP-u je bezbijednosna situacija na zadovoljavajucem nivou.
Naravno, jer njima odgovara da je vide kao takvu.
Slijepci bi bolje od njih vidjeli sta se desava u gradu.

Fahrudin Smajlovic

Selam alejk, dobro veče.
Bogami da Vam kažem…

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x