Cijene na lukavačkoj pijaci niske a kupovna moć mala

2 585

marketDanas smo zaključili, ekonomska kriza i dalje se odražavana na kupovinu. Do zaključka smo došli jer smo prošetali našom pijacom, pogledati kakva je ponuda, te se uvjeriti kakve su cijene i kakva je kupovna moć građana.

Cijene voća i povrća na pijaci, za ovo doba godine i u vremenu globalne ekonomske krize prihvatljive su, ali kako nam rekoše prodavači kupovna moć građana izuzetno je mala.
Da su cijene doista povoljne, govore i činjenice da za kilogram paradajza trebate izdvojiti od 0,50 do 1KM, za papriku 1KM, krompir 1KM, patlidžan 1KM, dok za kilogram krastavaca treba izdvojiti 0,50KM.
Ni cijene voća nisu nešto više. Kilogram jabuka možete kupitit za 0,50KM , kruške za 1KM, banane za 1 KM. Ipak cijena voća, kako rekoše prodavači zavisi od kvaliteta.

Ekonomska kriza koja je zahvatila i tuzlanski kanton odrazila se ponajbolje i na džepove građana. To je i razlog slabe kupovne moći, a kako rekoše prodavači zbog svega toga, velike količine voća i povrća na kraju dana znaju završti i u kantama za smeće.
I dalje ćemo da obilazimo pijacu i nadamo se da će se kupovna moć kupaca znatno popraviti.

(SodaLIVE)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Dado

Mala je razlika od situacije , onda kad smo bili u ratu , to jest , sad samo sto nepuca , u razgovorima sa prijateljima , o pitanju poslu i ekonomske situacije , svi kazu , da nema posla i da je jako tesko prezivit , mjesec !

Denal

Ma nista neobicno sto je kupovna moc slaba, koliko je samo nezaposlenih, a i oni koji su zaposleni (u privredi) nemaju redovno platu

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x