Četiri prijedloga za mandatara Vlade TK: Pored Envera Bijedića, predloženi su Aziz Čačković, Kadrija Hodžić i Senaid Memić

2 2.560

SDP, koji je pokrenuo proceduru formiranja programske Vlade Tuzlanskog kantona, završava proces kandidiranja za ministarske i premijersku fotelju. Za sada su pristigla četiri prijedloga za mandatara Vlade, koja bi mogla biti formirana do kraja ovog mjeseca, navodi FTV.

Kadrovska komisija i Kantonalni odbor SDP-a uskoro će selektirati šest kandidata za ministre i kandidata za mandatara Vlade.”Došlo je 40-ak imena”, kazao je za FTV predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla Enver Bijedić i najavio sastanak u ponedjeljak radi pravljenja spiska.

A u proceduri su četiri kandidata za mandatara Vlade. Pored Envera Bijedića, predloženi su Aziz Čačković, Kadrija Hodžić i Senaid Memić.Sve će ovisiti od PDA, čija su četiri zastupnika dala podršku SDP-ovoj programskoj Vladi. Podrška preostala tri PDA-ova zastupnika najvjerovatnije će biti uslovljena određenim pozicijama u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti. Predsjednik Kluba PDA Senad Alić, koji je podržao SDP-ovu programsku Vladu, najvjerovatnije će ostati predsjednik Skupštine.

Već u ponedjeljak će 18 zastupnika koji su podržali SDP-ovu incijativu za formiranje programske Vlade održati sastanak na kojem bi se trebali utvrditi principi djelovanja nove skupštinske većine. Nezvanično, i SDA, koja je najavila razgovore sa svim parlamentarnim strankama, također pokušava formirati skupštinsku većinu, objavila je FTV.

Leave a Reply

2 komentara za članak "Četiri prijedloga za mandatara Vlade TK: Pored Envera Bijedića, predloženi su Aziz Čačković, Kadrija Hodžić i Senaid Memić"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Karlo
Gost
Karlo

Gdje ih smao izvuku da mi je znat.

Trojanac
Gost
Trojanac

Ako Azi nas bude premijer znaci li to da Mina ide za savjetnika ili potparola vlade. Ipak njih dvoje sve kroje hahaha