Čestitke povodom 1. Maja

3 3.803

Lukavački info portal | SodaLIVE.ba, svojim posjetiteljima i svim građanima općine Lukavac upućuje čestitke povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada.

Sretan 1. maj

Predsjedavajući OV Lukavac Suljo Suljević i Općinski načelnik Dževad Mujkić, svim građanima Općine Lukavac i Bosne i Hercegovine, upućuju najsrdačnije čestitke povodom 1. Maja – Međunarodnog praznika rada.

——

U povodu 1. maja – Praznika rada Premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević upućuje čestitku u kojoj stoji:

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim građanima Tuzlanskog kantona upućujem iskrene čestitke u povodu Prvog maja praznika rada.

Ovaj praznik uvijek je bio simbol borbe za radnička prava i izraz radničke solidarnosti. Danas, nažalost, veliki broj građana ne može ostvariti jedno od osnovnih prava, pravo na rad. Zbog toga nas Prvi maj snažno podsjeća na potrebu da svakodnevno ulažemo maksimalne napore kako bismo mijenjali takvo stanje.

Vlada Tuzlanskog kantona je pokazala opredjeljenje da stalnim dijalogom sa sindikatima ostvaruje taj cilj. Za niz radničkih problema zajedno smo pronašli rješenja, a siguran sam da ćemo to činiti i u narednom periodu jer socijalni dijalog nema alternativu.

U to ime, uz iskrene čestitke, svim građanima Tuzlanskog kantona želim da u miru i dobrom raspoloženju provedu predstojeći praznik rada.“

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Za Harisa

Tuzlak što će se u crvenom taboru lokati ( ostalo im od Durakovića ), i prasići oketati , ko u Turiji , kad je Žiko Omerdić pobjedio za načelnika ( inače nije više član SDP -a , ej načelnici im napuštaju redove ).
Pozovite i ove svoje koalicione iz SDA na lokanje i svinjetinu – jer skim si , snjim si – ovaj takav si .
Lajla hilela .

otpisani

Vodi ova vlada dijalog sa radnicima-neki dan AIDIN-e radnike najurili pendrecima.AFERIM koka produkt.

Prst

Ne znam sta slavimo 1 Maja?
Citiram:
“Federacija trgovačkih organizacija i Radnički sindikat su 1884. godine donijeli rezoluciju o osmosatnom radnom vremenu, koja je trebala stupiti na snagu 1. Maja 1886. godine. ”
Demonstracije su u krvi ugusene a odrzale su se u Chikagu – u Americi.
Apsurdi:
U Americi se ne slavi 1 Maj – kazu da je komunisticki praznik 🙂
U Bosni slave ali vecina radi vise od 8 sati dnevno.
Jel to se u Bosni kuluk slavi?

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x