Boračke organizacije zadovoljne ostvarenom saradnjom sa Općinom Lukavac

0 1.098

Boračke organizacije na području Općine Lukavac nastoje na razne načine pomoći svojim članovima u rješavanju njihovih problema, od rješavanja stambene problematike, nabavke uglja, stipendiranja školske djece, te novčanim pomoćima onoliko koliko im mogućnosti to dozvoljavaju.

Opština Lukavac

Naravno i pored članarina koje uplaćuju članovi udruženja veliku pomoć imaju i od Općine Lukavac koja kroz budžet odvaja određena sredstva za potrebe organizacija. Organizacija ratnih vojnih invalida broji oko 400 članova, a predsjednik Suad Sakić zadovoljan je saradnjom sa općinskim strukturama.

Organizacija porodica šehida i poginulih boraca je preko nadležnog ministarstva u ovoj godini obezbjedila između ostalih i stipendije za 33 srednjoškolaca. Predsjednica Sanela Nuhić zadovoljna je budžetskim sredstvima koja se izdvajaju na ime ove organizacije.

Na evidenciji organizacije demobilisanih boraca Općine Lukavac nalazi se oko 5.600 članova od čega se njih 1.600 vodi na evidenciji za zapošljavanje. Izet Đulić, predsjednik organizacije, ističe da demobilisani borci nisu zadovoljni odlukama sa višeg nivoa vlasti obzirom da je ukinut osnovni zakon o pravima boraca, dok Oćina Lukavac nastoji ispoštovati svoje obaveze prema organizaciji.

Planom budžeta za 2011.godinu bit će izdvojeno 70.000 KM za stambene potrebe sve tri boračke organizacije, 40.000 na ime liječenja članova te 15.000 za rad organizacija.

(SodaLIVE.ba/RTV Lukavac)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x