Bliže nam se sajamski dani

0 996

Ostalo je još 10 dana do 9. Lukavačkog sajma turizma – LIST 2011. godina.

Danas smo na sajmištvu zabilježili dvije fotografije, trenutno radnici rade na sklapanju montažnih hala.

LIST je jedini sajam ove vrste u BiH i centralni turistički događaj bh.turizma, bit će održan  od 5. do 7. maja, a  zemlja partner  je CRNA GORA.

Na 2.000 metara kvadratnih  zatvorenog i 1.000 metara kvadratnih otvorenog sajamskog prostora do sada je potvrđen dolazak oko 150 izlagača  iz Hrvatske, Srbije, Mađarske, Bugarske, Slovenije, Njemačke, Turske, Makedonije, BiH,  a još se čeka potvrda učešća od izlagača iz Albanije, Indonezije i Indije.

Pored izložbenog dijela, sajam će obogatiti sada već tradicionalni prateći sadržaji: prezentacija gastro ponude BiH (Festival hrane i pića), gdje udruženja žena, hoteli i restorani predstavljaju kulinarske specijalitete svojih krajeva i na taj način čuvaju od zaborava stara bosanskohercegovačka jela i pića,  takmičenje ugostiteljsko – turističkih škola, koje iz godine u godinu privlači sve veći broj takmičara, brojni seminari i stručna predavanja iz turizma i bliskih djelatnosti.

Tu su i  sportska takmičenja ( kajakaške utrke, prezentacija ronilačkog sporta, sportski ribolov, itd.)  te  bogat kulturno-zabavni program.

(Sponzorisani članak)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x