Najutjecajniji medij na općini Lukavac

VAŠ STAV: “Mikrobiologija Doma zdravlja ne radi zbog godišnjeg odmora!?”

Dom zdravlja Lukavac za vrijeme štrajka
12 10.677

U rubrici “Vaš stav” našim čitateljima dajemo prostor da iznesu svoj stav kroz tekstove i komentare. Na email [email protected] stigao je stav našeg čitatelja koji objavljujemo bez izmjena. SodaLIVE se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u tekstu i komentarima. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju.

Prije nekoliko dana sam od strane svog doktora upućen uraditi nalaz na odjelu Mikrobilogije u Domu zdravlja Lukavac. Uputio sam se na odjel, a tamo me je dočekao momak koji je tu zaposlen ali ne zna šta mu je posao. Kaže da mu je tata na godišnjem i da će doći tek 29.5.! Tata!?

Pogledam oko sebe da vidim da li je u pitanju privatna firma, a onda skontam da sam u Domu zdravlja, isto je to. Momak koji je tu zaposlen, kojeg plaćam od svoje plate, nije spreman uzeti uzorak urina i isti predati doktoru/ici na analizu?

Da možda mama nije doktor koja je isto na godišnjem pa je cijeli odjel Van funkcije u narednih 15 dana? Jedino što je uradio jeste da mi je dao praznu posudicu i rekao da dođem za 15 dana.

Zaista ne znam šta više napisati kada je sve jasno. Samo se nadam da će menadžment ove ustanove početi da funkcioniše i nova VD direktorica početi da obavlja svoj posao.

Gospodo, igrate se sa zdravljem građana opštine Lukavac. Vrijeme je da počnete raditi svoj posao.