VAŠ STAV: “Mikrobiologija Doma zdravlja ne radi zbog godišnjeg odmora!?”

Dom zdravlja Lukavac za vrijeme štrajka
12 11.876

U rubrici “Vaš stav” našim čitateljima dajemo prostor da iznesu svoj stav kroz tekstove i komentare. Na email [email protected] stigao je stav našeg čitatelja koji objavljujemo bez izmjena. SodaLIVE se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u tekstu i komentarima. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju.

Prije nekoliko dana sam od strane svog doktora upućen uraditi nalaz na odjelu Mikrobilogije u Domu zdravlja Lukavac. Uputio sam se na odjel, a tamo me je dočekao momak koji je tu zaposlen ali ne zna šta mu je posao. Kaže da mu je tata na godišnjem i da će doći tek 29.5.! Tata!?

Pogledam oko sebe da vidim da li je u pitanju privatna firma, a onda skontam da sam u Domu zdravlja, isto je to. Momak koji je tu zaposlen, kojeg plaćam od svoje plate, nije spreman uzeti uzorak urina i isti predati doktoru/ici na analizu?

Da možda mama nije doktor koja je isto na godišnjem pa je cijeli odjel Van funkcije u narednih 15 dana? Jedino što je uradio jeste da mi je dao praznu posudicu i rekao da dođem za 15 dana.

Zaista ne znam šta više napisati kada je sve jasno. Samo se nadam da će menadžment ove ustanove početi da funkcioniše i nova VD direktorica početi da obavlja svoj posao.

Gospodo, igrate se sa zdravljem građana opštine Lukavac. Vrijeme je da počnete raditi svoj posao.

Leave a Reply

12 komentara za članak "VAŠ STAV: “Mikrobiologija Doma zdravlja ne radi zbog godišnjeg odmora!?”"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Stari covjek
Gost
Stari covjek

Postovani Peracu novca i ostali.Ja kao stari covjek puno toga znam i pamtim.Nedopada mi se spominjanje roditelja nepostovanog Dr.Arapcica.Njegov otac je odlezao svoje .Zavrsio nauke u Kazamatu u “Crno vrijeme”.Dobio dobro placeni posao u F.Sode i niko ga nije pljackao u ime njegovog opredjelenja.Sinovi i porodica imali pravo kao i nasa djeca u to vrijeme.Mora se priznati bili su dobri ucenici i vjernicu u sta im niko nije dirao.Sada ono sto je zelim reci.Ono za sta su se M.Muslimani borili a sto su mnogi nasi sugradzani prihvatili dali sa ljubavlju i prodajom dusa su dobili.I nevidim puno razloga da se bunite.Sta trazili to dobili.Socijalizam Vam nije valjao i zato ste dobili sta imate.Pitanje je kako doci na ono sta je bilo da se vrati PROKLETSTVO KOMUNIZMA.Revolucija gospodo REVOLUCIJA.Prvo postati ponovo drugarice i drugovi.Dzamiju i crkvu odvojiti od drzave.Onaj ko to treba neka je i placa .Policiju i sudstvo uvesti u red.Zaposliti sposobne a ne Dzamiske i Crkvene golubove.Ljudi bez REVOLUCIJE i bez BRATSVA I JEDINSTVA ili ono francudko LIBERTE-FRATERNITE-EGALITE nema hajra.Ovo sta mi pisemo je pisanje u jezero. Pozdrav Vama drugovi i drugarice

majkaca
Gost
majkaca

To se i nama desilo cak dva puta prethodne godine,potrefili smo izgleda i ljetni i zimski godisnji :/

željo
Gost
željo

Ma divno,bajno,krasno,milina božija,uh lijepa motka….

Bolje spriječit nego liječit
Gost
Bolje spriječit nego liječit

Pa trebao si mu reć da si došao da im se popišaš da imaju šta da rade, a ne tako nije te “momak” shvatio- mora da je tatin onaj.

Student
Gost
Student

Tata na godišnjem i da će doći tek 29.5.
Prejako, tata i mama zaposlili sina da im bude sekretarica u domu zdravlja i da javlja pacijentima kad su mu rodijtelji na odmoru za milju maraka… Jojjjj Alija ustani da ja legnem….

perač novca
Gost
perač novca

Već odavno je ovo pretvoreno u privatnu bokavićku ambulantu. Primaju se, zbog izbornih rezultata, kadrovi kojima je “tata” najveći dostignuti rezultat u životu. Nije ni čudo kada je najveći postignuti rezultat dojučerašnjeg direktora bio – provedeno vrijeme u zatvoru njegovog oca. Ja, a vjerujem da će se sa mnom složiti i mnogi stanovnici Općine Lukavac, želim njegovom sinu da se, u što skorijoj budućnosti, i on ponosi zatvorskim, životnim periodom svog dragog babe. Njegovi dometi u struci su takvi da ni kvalitetan veterinar ne bi mogao biti. Kad bude, akobogda, u zatvoru, gdje mu je i mjesto, od mene će imati banana na pretek, moći će slati i familiji. Politika naguravanja tatinih sinova i prijateljevih žena je i dovela Dom zdravlja u poziciju da nema sredstava ni za primarnu zdravstvenu zaštitu. Neka troše ONO NAŠE dok još mogu.

snupi
Gost
snupi

Treba sve zaposlene iz ovog naseg doma JADA u autobus pa za Gracanicu bar dva dana u njihov dom zdravlja pa da vide kako se radi i kako se postupa sa pacijentima.Naravno , sa direktorom na celu.Kao da je Gracanica u drugoj drzavi.

Neko
Gost
Neko

A i radno vrijeme im je super, kad hoce dodju, kad hoce odu, kad hoce pauza.

Neko
Gost
Neko

Radno vrijeme:
Pon-Pet od kad hocu-do kad hocu
Pauza kad hocu

Niki
Gost
Niki

Meni se licno od bruto plate odbija oko 250 KM za zdrastveno osiguranje pa vi cirkosite u domu zdravlja dok kome ne prekipi pa na salteru ne razbije nos sestrama bit ce onda kasno. Ako necete raditi recite da se potpisemo da necemo davati za ZO a sa svojm novcem mozemo se lijeciti gdje hocemo. Sramota da radnici cekaju u redu po pola dana i da za nas nemate recepata a kamoli da necete da radite.

Milenko Blagojević
Gost
Milenko Blagojević

“Mikrobiologija je često definisana kao nauka koja proučava organizme koji su premali da bi se videlu golim okom, tj. nauka koja proučava mikroorganizme.” U lukavačkom slučaju riječ je o “makrobiologiji i makroorganizmima”,tj. novonastaloj “nauci” o “organizmima” koji se ne mogu”predvidjeti” golim okom.Da biste ih “vidjeli”, moraju se uložiti značajna novčana sredstva…

Viza za Prošlost
Gost
Viza za Prošlost

Da li su Tata i Sin iz Priče među onih 27 kojima nije produžen ugovor na određeno vrijeme?