VAŠ STAV: “Kome su dodijeljenje betonske cijevi u Lukavac Mjestu?”

4 2.537

U rubrici “Vaš stav” našim čitateljima dajemo prostor da iznesu svoj stav kroz tekstove i komentare. Na email redakcija@sodalive.ba stigao je stav našeg čitatelja koji objavljujemo bez izmjena. SodaLIVE se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u tekstu i komentarima. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Pismo objavljujemo bez izmjena.

Ovim putem želim da postavim jedno javno pitanje Opštinskim strukturama, a koje nisam bio u mogućnosti postaviti redovnim putem i dobiti razuman odgovor jer „niko ne zna o čemu pričam“…

Kome i kako su dodijeljene betonske cijevi velike novčane vrijednosti u MZ Lukavac Mjesto – podružnica Delići?

Potražio sam odgovor od strane organa MZ Lukavac Mjesto, tačnije vijećnika. Odgovor sam vrlo brzo dobio, glasio je jednostavno ovako:

„Mi smo aplicirali nekoliko puta na javne pozive za dodjelu građevinskog materijala, nikada nismo prošli po tim pozivima. Posjedujemo ftc aplikacija. Tačno je da su cijevi koje su dodijeljene ovoj podružnici dodijeljene u dva navrata, za koje odgovorno tvrdimo niti smo ih preuzeli niti znamo ko je kome isporučio. Ne želimo da budemo uključeni u akciju ugradnje svega, iako bi voljeli iz prostog razloga jer je jasno definisano u javnom pozivu da sva ona lica, pravni subjekti, udruženja koja su aplicirala na pomenuti javni poziv su se obavezala da će isti ugraditi o svom trošku…“

Sada ja kao obični mještanin ove MZ-ce javno zahvaljujem svima onima koji su dodijeli ovaj građevinski materijal, ali ih pritom pitam kada će isti biti ugrađen? Gdje su akteri koji su aplicirali? Akteri i njihova odgovornost?

Cijevi koje su prvi puta dodijeljene zarastaju u travu. Isporučene su prije tri mjeseca, čak štaviše
smetaju vlasniku parcele na kojoj se trenutno nalaze. Za druge cijevi su krenule akcije prikupljanja novčanih sredstava od strane određenih lica koja su bliska određenom političkom subjektu. Sramotno.

Jeli ovo samo još jedno stranačko ubiranje poena, dokazivanje nečije moći/nemoći?

Na kraju, pitam Opštinsku komisiju da li je ova dodjela građevinskog materijala velike vrijednosti u skladu sa javnim pozivom. Zašto komisija koja je izvršila odabir korisnika pomoći koju je imenovao Općinski načelnik, a koja je dužna izvršiti obilazak lokacija na početku i po okončanim radovima, te utvrditi namjenski utrošak sredstava nije isto uradila…

Imaš stav? Javi nam se putem email-a: redakcija@sodalive.ba

Leave a Reply

4 komentara za članak "VAŠ STAV: “Kome su dodijeljenje betonske cijevi u Lukavac Mjestu?”"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Cijevi za sve nas
Gost
Cijevi za sve nas

Cijevi je razbacao po livadi Višecijevni bacač cijevi i lafine tipa “Lafinaš JA” …Cijevi izgleda preuzeo mještanin degEnčika…i sad čeka dalje upute…Cijevi su “oprane” …Lafinaš je kriminalac!

Suljo Preletač
Gost
Suljo Preletač

odma mi kroz glavu prodje moj kolega preletac i ulizica… da nije u pitanju neko sa slike?
comment image

Pravda
Gost
Pravda

Ovo je jedan očigledan primjer stranačkog ubiranja poena ponovo preko leđa građana…Gospodo, to je novac svih nas koji ne treba da bude na raspolaganju “preletačima, ulizicama” koji imaju na umu samo pokazivanje “veličine i umijeća” nekog političkog subjekta. Apsolutno podržavam građanski aktivizam…ali ovaj koncept koji je kreiran kao javni poziv mislim da je također apsolutno “šuplja” priča. Na sceni je partijski aktivizam i manipulacija budžetskim sredstvima…Transparentnost jednaka nuli…Odakle se ova sredstva povlače…sa koje pozicije u budžetu…jesu li to možda novčane pozicije za mjesne zajednice koje se dodjeljuju grupama “građana” tj. aktivistima političkih subjekata….Aferim za jedan ovakav javni poziv!!!!

Milenko Blagojevic
Gost
Milenko Blagojevic

Na redu su volonteri i jos Netko…