Vaš stav: Djecu u školu “Lukavac Grad” šaljite sa sapunom i knjigama

Osnovna škola Lukavac Grad
7 9.514

U rubrici “Vaš stav” našim čitateljima dajemo prostor da iznesu svoj stav kroz tekstove i komentare. Na email [email protected] stigao je stav našeg čitatelja koji objavljujemo bez izmjena. SodaLIVE se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u tekstu i komentarima. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju.

Ovim putem bih voljela da se obratim svakom roditelju čije dijete pohađa Osnovnu školu “Lukavac Grad”. Danas me je kćerka (učenica prvog razreda) odvela u školski toalet i pokazala mi da toaleti nemaju sapun za ruke.

Objasnila mi je da je juče imala potrebu da koristi toalet i da je nakon upotrebe toaleta ruke oprala samo vodom i obrisala od čistačicinu krpu (pretpostavljam) za podove. Danas sam kupila sapune, odnijela ih u toalet i uputila se direktorici. Direktorici ova informacija nije bila strana. Objasnila sam joj da sam kao roditelj i bijesna i tužna što djeca nemaju osnovnu higijenu kao što je sapun za ruke. Kako sam od nje doznala OŠ “Lukavac Grad” je u teškoj situaciji i ona ne može iznaći sredstva kako za osnovnu, odnosno ličnu higijenu, tako ni za higijenu za održavanje toaleta.

Meni kao roditelju jednog prvačića je strašna pomisao to da moja kćerka svaki dan koristi toalet bez sapuna i nakon toga jede svoju užinu. Da li smo pali na tako niske grane da nam djeca nemaju ni sapun u školi? Namjera mi nije da nekoga prozivam, napadam i vrijeđam. Ne bih voljela ni da isčitavam negativne komentare vezane za odgovorne za OŠ “Lukavac Grad”. Želim samo da APELUJEM na roditelje da sutra djecu pošalju u školu sa sapunom i knjigama. Na taj način bi se obezbjedilo dovoljno sapuna do kraja školske godine. Molim roditelje da dijele ovaj apel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

7 komentara za članak "Vaš stav: Djecu u školu “Lukavac Grad” šaljite sa sapunom i knjigama"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Damir
Gost
Damir

to ona direktorica što ima za sljunak i seljacki parking?

Niki
Gost
Niki

Skup je šljunak 30 KM kubik morate shvatiti i direktoricu valjalo je nasuti parking.

osmo
Gost
osmo

Do kada će ta *** odlučivati u ime naše djece? Zar ovi U SDA nisu imali ništa bolje da postave za direktora? Obrazovanje je vrlo ozbiljna stvar da bi se prepustilo u ruke ***.

Sifon sode
Gost
Sifon sode

Mora da joj je muz koji je privremeno zaposlen u Iraku ili Afganistanu prenio utiske iz tamosnjih skola.Svi smo isli u skolu i nikad nije bilo sapuna pored umivaonika.Djeci godinama u torbe pakujemo vlazne maramice, da bi mogli obrisati ruke i niko oko toga nije do sada pravio problem. To radimo zbog svoje djece . Ništa drugacije nije bilo ni kada je direktor bio iz druge partije (SDP), samo sto pojedinci to namjerno zaboravljaju.Koliko znam toaleti u skoli su renovirani; da mogu biti bolji-mogu, ali ima ona narodna:Pokri se koliko ti je jorgan dug.

Irma
Gost
Irma

Strasno je i sramota velika da sam ja kao prvacic 86te godine imala bolje uslove u vrijeme kad su chuchavci i “sudoper” kao za napoj zivotinja bili standard. Nemar je cinjenica da 30 godina nakon toga, wc u nasoj osnovnoj skoli izgleda gore kao pojedini u africkim selima. Uz porez koji se placa, uz mogucnosti pisanja manjih projekata za razvoj na nivou opstine, uz sve za sto skola IMA para pitanje pitanje bi bilo KO i po kojim KRITERIJIMA postavlja te prioritete?? (Napomena za te idiote neobrazovane iz svih stranaka: prioriteti u skolama moraju biti zasnovani na potrebema DJECE koji pohadjaju tu skolu NE nastavnika ili uprave – tipa nastavniku treba kreda da UCI djecu ne da pise po tabli sto mu se svidja a sapun, tolet papir, papir za brisanje ruku – to stoji u javnim wc-ima na zeljeznickim stanicama a nema ga u osnovnoj orbazovnoj ustanovi Lukavac Grad??! Sra-mota.

Ramo
Gost
Ramo

Direktoricu je na to mjesto postavio njen brat Mirsad Kunic kada je postao ministar obrazovanja po hitnom postupku treba li vise sta dodati uz slike vcea i napomenu da po rangiranjima Pedagoskog zavoda ova skola pada sve nize

budo
Gost
budo

Sifon sode..iz kojeg si sela dosao?
Ja licno poznajem porodicu i znam da su vec dugo godina bez zaposlenja.Nije.covjek zaradio ni prvu platu u tom Iraku ti ih prozivas.Nije se niko oglasio kada nisu radili.
Odose ljudi iz ove zemlje zbog ovakve asti.