Najutjecajniji medij na općini Lukavac

VAŠ STAV: “Čestitka načelniku Edinu Deliću”

33 862

U rubrici “Vaš stav” našim čitateljima dajemo prostor da iznesu svoj stav kroz tekstove i komentare. Na email [email protected] stigao je stav našeg čitatelja koji objavljujemo bez izmjena. SodaLIVE se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u tekstu i komentarima. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Pismo objavljujemo bez izmjena.

Poštovani načelniče,

od svojih nena i djedova sam mnogo slušala o vlasti u bivšoj Jugoslaviji, o strogoći i redu koji se morao poštovati.Iako je bio strog, i danas kad uđem u kuću svoje nene i djeda ugledam njegovu sliku na zidu, i uvijek pomislim kad i nakon toliko godina zaslužuje prostor na zidu pored njihove djece i unučadi znači da je bio ogroman čovjek. Kad kažem ogroman mislim da je bio uz svoj narod, i da je tom narodu bilo dobro tada.Onda se zamislim da li je meni dobro trenutno?Da li postoji neka politička ličnost na našoj javnoj sceni koja će za 20- tak godina zaslužit da bude na zidu u mojoj kući? Ne postoji, ali postoji neko ko je na dobrom putu da ga stanovnici Lukavca i šire zapamte do kraja života. To ste Vi.

Tehnologija nam je omogućila danas da pratimo baš sve iz naših domova.Pratila sam Vaše ponašanje u kampanji, čak i u jako teškim momentima udarima na Vašu ličnost i Vašu porodicu i dalje ste bili čovjek, koji ne zna i ne želi da uvrjedi.Od onog trenutka kada ste stigli na svoju funkciju, nikada nijednu ružnu riječ niste uputili svom prethodniku iako je ostavio mnogo problema, mnogo nezadovoljstva kod većine građana(manjini je on odgovarao) .

Tu ste tako kratko, a promjene se osjete, od one da ne moramo izaći ranije s posla kako bi nešto obavljali u Opštini, da se Vama možemo obratiti u svakom trenutku i da osjetimo da ste Vi neko iz naroda, da ste bliski narodu, da jedan običan čovjek može porazgovarati s Vama. Omogućili ste nam nakon toliko godina da na RTV Lukavac pogledamo sjednice, da svako od nas vidi ko je od vjećnika kakav, za šta je glasao mogu reći da ste „narodu otvorili oči“.

I opet nakon svega, na demante Vi kao prava ličnost odgovorite smireno i kulturno.Par puta ste rekli da niste iskusan političar.Ne znam na koje iskustvo ste mislili? Političari na višim nivoima vlasti mogu da se ugledaju na Vas, jer političar znači samo jedno BITI ČOVJEK i biti u funkciju naroda koji Vam je dao povjerenje, a Vi to već sigurnim koracima i pokazujete.

Najviše Vam se zahvaljujem što ste najmlađe obradovali za Novu godinu, puno je ljepše vidjet veselu dječicu kako se druže svi zajedno, raduju praznicima i raspustu nego vatromet koji traje 15- tak minuta.Od srca Vam želim sretnu Novu godinu i mnogo snage da do kraja pobjedite nepravdu, laž i one koji ne rade za dobrobit građana.

„Država je stvorena za čovjeka, a ne čovjek za državu.“ Einstein

IMAŠ STAV? Pošalji email na [email protected] i iznesi svoje mišljenje!