Vlatko Glavaš za SodaLIVE.ba : Bili su to pravi momci

0 972

Piše:Sadik Sinanović

Nakon što je naš portal prenio informaciju da su Sead Osmić, Amir Osmanović i Samir Šabanović pozvani na obilježavanje dvadesete godišnjice nogometne reprezentacije BiH, odlučili smo pozvati i kapitena tog teškog vremena, gospodina Vlatka Glavaša.

Na naše pitanje, da li se i koliko Vlatko sjeća reprezentativaca koji su tada nastupali za FK Radnički Lukavac, dotični je odgovorio :

“Pa kakvo je to pitanje, naravno da se sjećam Čipe, Šabana i Belke. Vjerujte mi, bili su to zaista veliki ljudi prije svega, veliki igrači i stvarno pravi momci. Jako sam ponosan na njih, ali i na cijelu tu generaciju koja je u najteža vremena i na samom početku ove priče, promovirala na jedan sebi svojstven način i našu zemlju i reprezentaciju. Jedva čekam da ih ponovo vidim sve zajedno. Dosta smo toga prošli.”

Da podsjetimo, sutra u dvorani “Ramiz Salčin”od 18:00, će dres naše reprezentacije ponovo obući Čipo, Šaban i Belka, na obilježavanju dvadesete godišnjice reprezentacije BiH, pod nazivom “I Tirana i Marakana”, koja je ujedno i humanitarnog karatkera.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar