Udruženje ˝Korak po korak˝ pred zatvaranjem

0 950

udruzenjekorakDragi moji prijatelji i prijatelji udruzenja Korak po Korak. Većina vas zna da udruženje postoji skoro 20 godina, da su njegovi korisnici mladi ljudi, među njima i moj Saša, tamo se druže, rade i zabavljaju.

Prije par godina smo morali napustiti prostor Mjesne zajednice Jala koji nam je opština dala na korištenje i od tad plaćamo poslovni prostor u Lukavcu.

U Lukavcu smo iz dva razloga, prvi jer u Lukavcu imamo grupu koja sa našom grupom iz Tuzle čini jednu cjelinu a drugi jer za 200 KM koliko plaćamo prostor u Lukavcu u Tuzli ne bi mogli iznajmiti adekvatan prostor.

Znate da pravimo i prodajemo cegere, da smo pravili i prodavali palačinke (pa su nas prijavljivali inspekcijama), da oslikavamo pepeljare. Borimo se kako znamo i umijemo. Ali to više nije dovoljno.

Trenutno, osim od cegera, nemamo nikakvih drugih prihoda, tako da ako nam neko ne pomogne bićemo prisiljeni zatvoriti Udruženje. Prodajom cegera možemo podmiriti račune za obroke u centru, gorivo za kombi i nabavku materijala za iste. Ali kiriju i račune ne možemo.

Zato molim svoje humane prijatelje i prijatelje udruženja da odvoje 5, 10 KM ili koliko ko može mjesećno i da nam pomognu da opstanemo. Spisak donacija ce biti transparentan, kao i priznanice plaćenih računa. Trebaju nam donatori koji ce svaki mjesec uplatiti tu svotu novca koju mogu odvojiti.

Ukupno nam treba 300 KM mjesečno (kirija plus računi). Napominjem da moja kolegica i ja radimo bez naknade, da ne pomislite da i mi ne učestvujemo.

Dugo smo se dvoumile oko ove molbe, ali ako čemo time pomoći našoj djeci, kako ih mi zovemo, onda nista nije sramota, pa ni tražiti. Hvala vam u svakom slučaju, ako ništa barem ste pročitali ovaj post i znate s kakvim se problemima suočavamo.

Na zahtjev mnogih dodajem broj racuna i podatke za uplatu:

1321000310973957
NLB
U.G. Korak po Korak
Pavla Goranina 7
Tuzla

Neda

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar