fbpx

Strategija razvoja općine Lukavac 2013/2017

2 min. za čitanje

Ovaj dokument utemeljen je na konceptu zajednice izvora, stubova, pravaca i ciljeva razvoja općine Lukavac. Koncept je simbolično nazvan „5-10-5-6“ i sastoji se od pet izvora, deset stubova razvoja, pet pravaca i šest ciljeva koji karakterišu i simbolizuju pravce rasta i razvoja općine Lukavac, istakao je u razgovoru sa predstavnicima njemačke kompanije Denis Talović, kandidat za općinsko vijeće Lukavac i šef ekspertnog tima za izradu Strategije.

Naglašeno je da je ljudski resurs stavljen na prvo mjesto iz razloga važnosti za sam sistem razvoja jedne lokalne zajednice. Od ljudskog faktora polazi ideja, način, realizacija i upravljanje razvojnom komponentom jedne lokalne zajednice. Prirodni resursi su izuzetno važan segment u kreiranju strategije razvoja jedne lokalne zajednice. Oni predstavljaju polaznu osnovu i pravac u kome se može razvijati ekonomija jedne društvene zajednice, istakao je Refik Hankić, kandidat na listi SBiH za općinsko vijeće Lukavac. Ako govorimo o ekonomiji i ekonomskoj strukturi općine Lukavac, onda se može jasno vidjeti da je kroz historiju ovaj prostor označen kao najpogodnije tle za izgradnju velikih industrijskih kompleksa, kako u Bosni i Hercegovini tako i regionu. Posebnu pažnju treba posvetiti prirodnom nasljeđu općine Lukavac koje može predstavljati vodilju i razvoj općine gledano kroz historijsku prizmu. Nasljeđena materijalna kultura općine predstavlja važnu kariku unutar lanca ekonomskog razvoja općine Lukavac, kazala je u svom obraćanju tokom navedenih bilateralnih razgovora sa potencijalnim stranim investitorima, Jasna Avdić, kandidatkinja SBiH za općinsko vijeće Lukavac.

Predizborna kampanja ide svojim planiranim tokom. Dana 20.septembra, kandidati SBiH Lukavac za općinsko vijeće i kandidat za načelnika općine Lukavac, Osmanović Midhat dr.Mido, predstavit će svoj program na tribini u mjesnoj zajednici Poljice Donje, a
dan kasnije, 21.septembra, SBiH sa svojim kandidatima predstavit će se na predizbornom skupu u mjesnoj zajednici Kruševica. Za pobjedu u Lukavcu, za promjene u Lukavcu.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Svaka cast, SBiHovci… Jos samo da ljudi prepoznaju svrsishodnost te strategije,pa vam daju priliku da je sprovedete u djelo.

@ d….,,,,,bas si pametna…….bole napisi svaka cast lopovi….svi do jednog….sad pricaju bajke ,a kad se docepaju fotelja,onda samo gledaju sta ce ukrasti…..sve stranke ne samo ovi,….

Pa kad je to SBiH sjedila u fotelji nacelnickog ureda? O cemu Vi pricate???