“Monografija”- film o čuvarima grada

0 920

Piše:Sadik Sinanović

Dvije duge godine… snimanja, odricanja, i borbe za što boljom prezentacijom navijačke grupe. Grupe kroz koju su, od njenog osnivanja do dana današnjeg, prošle različite generacije, različita zanimanja i stavovi. Ujedno i grupe koja Lukavac predstavlja u najljepšem svjetlu, za Lukavac se bori i zbog njega postoji. Dakle, SIOUX Lukavac!

Da, tako je. Postoje puno organizovanije, brojnije i na ulici “jače” ekipe, ali rijetke su ili ih nikako nema, ekipe koje su se toliko uvukle u sve dijelove svog grada, te tako postale njegov simbol i zaštitni znak. Upravo iz tog razloga je snimljen i dokumentarni film “Monografija”.

Monografija obuhvata baš sve, od anegdota sa gostovanja, domaćih utakmica, žestokih okršaja iz slavne prošlosti, pa sve do generacije koja je ne tako davno ovaj grad “dizala na noge”. Za sve ove godine postojanja, rijetki su oni koji u nekom trenutku nisu uradili bilo šta za ovu navijačku grupu, te na taj način potvrdili svoju pripadnost grupi, privrženost gradu.

Jer, moćan je taj JUG, on spoji sve i svakoga na bar 90 minuta.

 

SIOUX-i će prezentaciju ovog dokumentarnog filma, održati u velikoj sali Doma kulture, u Petak 30.12.2016. sa početkom u 19:00 sati, a svakako se očekuje i veliki broj bivših, kao i trenutnih članova navijačke grupe. Cijena ulaznice na premijeru je simbolična 1,00 KM, a prihod od ulaznica će biti iskorišten za organizaciju ovog događaja, dok će ostatak sredstava bit priložen Narodnoj kuhinji.

Važno je napomenuti da ovaj dokumentarni film, nakon premijere, neko vrijeme neće biti dostupan javnosti, jer je u toku priprema pisane verzije dokumentarca. Sav rad na snimanju, montiranju kao i samoj premijeri je na volonterskoj osnovi.

Ulaznice su od danas u prodaji na slijedećim prodajnim mjestima:

  • caffe bar Papillon
  • Soda pub
  • BBCC 
  • OR Staklomont

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar