fbpx

ŽOK Smeč nastavlja put prema Premijer ligi!

2 min. za čitanje

Ekipa ŽOK “Smeč” je gostovala u Maglaju kod ekipe OK “Maglaj”  gdje su nakon 2 sata i 18 minuta igre, zabilježile petu ovosezonsku pobjedu, a ovo je ujedno bio prvi poraz Maglajskih odbojkašica na domaćem terenu u obnovljenoj sportskoj dvorani u Maglaju.

Odbojkašice ŽOK “SMEČ” su pred vrlo bučnom domaćom publikom odlučno započele ovaj susret. Dobrim servisom i kreativnom igrom u napadu,  naše odbojkašice nisu dozvolile domaćoj ekipi da dođu do izražaja, uz puno zalaganje svih igračica na terenu smečerice su povele rezultatom 2:0.

U trećem setu se domaća ekipa, nošena zdušnim navijanjem domaće publike, uspjela vratiti u meč i smanjiti vođstvo.

Nakon osvojenog seta, domaće igračice su zaigrale sa više samopouzdanja i u potpunosti se rezultatski vratiti u meč. Nakon četiri odigrana seta rezultat je bio izjednačen 2:2.

Tokom ovog perioda igre, zbog nasportskog navijanja i upućivanja pogrdnih prigovora glavnom sudiji ovog susreta, policija je intervenisala čak tri puta, odstranjivanjem sa tribina dijela neodgovornih domaćih navijača.

U odlučujućem petom setu naše odbojkašice su pokazale ko je u ovom trenutnku bolji protivnik i nakon dvije serije servisa povele sa nedostižnih 8:1. Ekipa Maglaja do kraja seta nije uspjela da se rezultatski primakne, te je rezultat u odlučujućem setu bio 15:11 u korist ekipa ŽOK “Smeč”.

Konačan rezultat:OK “MAGLAJ”–ŽOK “SMEČ”  2:3 (25:27, 22:25, 25:22, 25:21  i 11:15)

Sa nova 2 boda, naš superligaš se sa ukupno 14 bodova nalazi na drugom mjestu prvenstvene tabele, sa pet pobjeda u jednim porazom, čime potvrđuje kandidaturu za play-off i borbu za plasman u premijer ligu BiH za odbojkašice.

Za ekipu ŽOK “Smeč” su nastupile: Amra Kambić – kapiten ekipe, Merima Tokić, Melika Dautović, Almina Turkić, Melisa Osmić, Antonela Crvenković, Arisa Kurtić, Džana Karić, Dženeta Numanović, Valentina Tunjić, Tea Begović i Ena Likić, trener ekipe Dražen Gojković.

Narednu utakmicu, u okviru sedmog kola Superlige FBiH-grupa sjever, u nedjelju 29.11.2015. godine, naše odbojkašice gostuju u Žepču, nakon čega slijedi pauza u prvenstvu.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments