fbpx

Zlatni lukavački dječaci na Međunarodnom nogometnom turniru

2 min. za čitanje

Proteklog vikenda u Tuzli na stadionu „Luke“ održan je međunarodni turnir pod nazivom: Pannonian Cup – International Youth Cup.

Prvog dana turnira pjetlići Radničkog su bili na veoma visokom nivou čija je U9 selekcija osvojila zlato sa 6 pobjeda, bez poraza i remija i sa gol razlikom 17 postignutih i 1 primljenim golom.

Drugo mjesto je pripalo ekipi SK “Bambi” Tuzla (BiH), dok je treće mjesto osvojila ekipa FK “Novi Pazar” (Srbija).

Najbolji strijelac turnira je igrač Radničkog Maid Sinanović sa postignutih 10 golova, dok je je Vedad Husović prema mišljenju trenera odigrao najbolje od svih turnira do sada i dao poseban doprinos rezultatu.

Drugog dana turnira, selekcija U10 je takođe osvojila zlato. Drugo mjesto je pripalo FK “Proleter” Tuzla, dok je treće mjesto osvojila ekipa FK “Borac” iz Jelaha.

Najbolji golman turnira je golman Radničkog Amar Mulalić. Istog dana na turniru je nastupila u selekcija U8 koja je zauzela 4 mjesto gdje je u polufinalnoj i utakmici i utakmici za treće mjesto nakon neriješenog rezultata u regularnom dijelu poražena nesretno na penale.

– S obzirom da je na turniru učestvovao veliki broj ekipa kako iz BiH-a tako i iz zemalja regiona, ostvareni rezultat je više nego zadovoljavajući, istakli su treneri Damir Ahmetović i Emir Hanić.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

samo naprijed tako se stvaraju buduci sportisti od malih nogu da se druze i sire poznansta i pozitivno misle o zivotu, jos jednom cestitke igracima a sa njima i njihovim trenerima