fbpx

Željezničar nastavio sa dobrim igrama

3 min. za čitanje

Ekipa Željezničara sasvim je zasluženo na prvom mjestu Prve lige TK. U trećem kolu iz Dobošnice su ispratili ekipu Husinski rudar rezultatom 4:0. Mladost iz Puračića napokon je zabilježila prvu pobjedu, a ovom kolu namučila ih je ekipa Rudara. Prokosovići su u Poljicu poraženi rezultatom 2:1 dok je DSK iz Devetaka odigrao 1:1 sa ekipom Konjuh, DSK je u prva tri kola na začelju tabele.

Grupa Jug

Rezultati 3.kola: Mladost (P) – Rudar 3:2, Sloga – Teočak 5:2, Vrana – Mladost 78 3:1, Željezničar – Husinski rudar 4:0, Konjuh – DSK 1:1 , Svatovac – Prokosovići 2:1. Slobodni su bili Rainci .

1.Željezničar 3 2 1 0 8:1 7

2.Vrana 3 2 0 1 7:5 6

3.Sloga 3 2 0 1 7:5 6

4.Mladost 78 3 1 1 1 5:5 4

5.Mladost (P) 3 1 1 1 7:8 4

6.Konjuh 3 1 1 1 2:7 4

7.Prokosovići 3 1 0 2 7:5 3

8.Rudar 2 1 0 1 4:3 3

9.Rainci 2 1 0 1 3:3 3

10.Svatovac 2 1 0 1 2:2 3

11.Teočak 3 1 0 2 7:10 3

12.Husinski r. 3 1 0 2 4:7 3

13.D S K 3 0 2 1 3:5 2

Parovi 4.kola(18 i 19.septembra u 16,00): DSK – Svatovac, Husinski rudar – Konjuh , Mladost 78 – Željezničar , Teočak – Vrana , Rudar – Sloga , Rainci – Mladost(P). Slobodni su Prokosovići.

Grupa Sjever

Rezultati 3.kola: Sloboda – Jedinstvo(V) 1:0 , Mladost(B) – Stjepan Polje 3:3, Vražići – Čelić 1:0, Rahić – Doboj Istok 1:1, Izbor – Medjidja 4:1, Jedinstvo (L) – Vida 4:0. Slobodna je bila Orahovica .

1.Vražići 3 3 0 0 5:1 9

2.Izbor 3 2 0 1 8:2 6

3.Sloboda 3 2 0 1 3:4 6

4.Mladost 3 1 1 1 8:7 4

5.Stjepan Polje 3 1 1 1 7:7 4

6.Rahić 3 1 1 1 3:3 4

7.Orahovica 2 1 0 1 7:5 3

8.Jedinstvo(V) 2 1 0 1 5:5 3

9.Jedinstvo(L) 2 1 0 1 4:4 3

10.Čelić 3 1 0 2 2:3 3

11.Vida 3 1 0 2 1:5 3

12.Medjidja 3 1 0 2 3:7 3

13.Doboj istok 3 0 1 2 4:7 1

Parovi 4.kola(18 i 19.septembra u 16,00 sati): Medjidja – Jedinstvo(L) , Doboj Istok – Izbor , Čelić – Rahić , Stjepan Polje – Vražići , Jedinstvo(V) – Mladost (B) , Orahovica – Sloboda. Slobodna je Vida.

(SodaLIVE.ba/Sakib Hodžić)

Podijeli ovaj članak
13 komentara
Subscribe
Notify of
13 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Nas haman svi muče ccc

Hajde sad poljicani….sta se nejavljate……jeli sve bilo regularno juce.Kakvo sudjenje su imali gosti.Jeli bilo realno ili domacinski.Gdje su ti snimci,,,pokazite nam.
Samo se kuka u gostima ,a kod kuce nista.

Lukavac,,,,,,,,???? jucer u Poljicu sudjenje u najmanju ruku pošteno, bilo je dosta grešaka sudije ali mu nije zamjerovati jer je stvarno neki smoto bio.
Sviran penal za poljice početkom drugog poluvremena, neznam jeli bio (bio sam na kontra starni terena) nisam mogao vidjeti.Penal koji je navodno nesviran za prokosoviće u 85 minuti nije bio, bio sam svega 5-10 metara udaljen, domaci igrac izbija loptu i protome udara u nogu gostujuećeg igrača (start na loptu) znači nije penal. Što se tiče same utakmice u prvom poluvremenu 50-50 sudjenje sa puno sjeckanja igra od strane sudije jer je poljice gubilo. U drugom poluvremenu dosta gruba igra i domaćaih i gostujućih igrača ali više gostiju koji su prošli nekažnjeno u 2-3 prilike gdje su trebali dobiti crveni karton, ali sudija je to tolerisao, nije bilo ofsajda domaćinskih i slično.
Da napomenem još udarac gostujućeg golmana bokserom domaćeg napadača gdje golman prolazi nekažnjeno (udarac bez lopte)
Navodno je jedan prokosovljanin vidio udarac šakom negog igrača iz poljica ali ja i ovi oko mene ti nisu vidjeli?!
U najmanju ruku sudjenje 50-50 sa puno grešaka sudije i sa jedne i sa druge strane!!!
pozz

Da nama bi onako sudjenje u gostima i onakvu “udaranje” domaćina!!!!

Evo javljaju se i Poljičani 🙂
Prije svega da kazem da je na utakmici bilo oko 800 posjetilaca. Derbi kao i uvijek kada igraju ove ekipe bilo grubi startova na obje strane. Sudija Amir Bucuk i ovu utakmicu dno dna kao i uvijek. Prokosovići poveli u 10. minuti, nakon greske golmana Svatovca koji je kada je trebao da jednostavno pokupi loptu okliznuo se i Prokosovici dolaze do vodstva. Onda Poljice krece sa napadima ali nista se vise nije zanimljivo desili ni na jednoj ni na drugoj strani. U drugo poluvrijeme trenutak koji je mozda i promijenio utakmicu, penal za Poljice, situacija gdje se ovakav penal svim domacima svira u nasoj ligi, bilo je malo kontakta ali mogao ga je i ne svirati, 1:1. I onda greska odbrane Prokosovica, Kasumovic uzima loptu prelazi golmana i daje gol 2:1. I onda je krenulo zestoko na terenu grubi prekrsaji. Kao i cijelu utakmicu do kraja se igralo na sredi terena bez nekih izglednih prilika, i onda na kraju, sudija ne svira penal za Prokosovice, ocigledan penal je bio, culo se i udarac neki od igraca Svatovca su za trenutak i stali mislivsi da ce sudija dosuditi penal ali nije a iz kojeg razloga to nije dosudio ne znam.

Treba istaci da ni jedna ekipa u ovoj utakmici nije pokazala mnogo, i da je derbi bio samo u tom smislu po posjecenosti i po cvrstoj (muskoj) igri gdje se stvarno borilo za svaku loptu.

E zbog toga,,,, ” situacija gdje se ovakav penal svim domacima svira u nasoj ligi”……nikad nece biti bolje i uvijek ce biti kukanja kad se izgubi u gostima…..Da nema takvih penala gdje se domacinu svira,a gostima naravno nesvira,i kada bi smio dati karton bilo zuti ili crveni za grub start ili psovanje(normalno domacinu),onda bi bilo puno regularnije i bolje.
Ali dobro je kad ima i neko realan,pa kaze bilo je za penala za goste,,,,,,,dok recimo komentar malo iznad kaze nije bio penal…….zbog toga ce biti jos tmurno i zalosno u ovim ligama.

zeljo razvaljuje,,,dobra gol razlika 8:1,,,,primili su gol iz penala u devetaku (1:1) i to je jedini gol u tri kola

Jarane nama u prosloj sezoni u prvih 11 utakmica nije sviran ni jedan penal a protiv nas su svirana 2 ili 3 ne sjecam se, aa evo procitaj ovaj komentar iznijet na brckosport povodom ove utakmice, a napisao ga je momak iz Bukinja:
Pozdrav svima.Bio sam juče na derbiju u Poljicu i evo nekog mog viđenja utakmice.Kao prvo da kažem volio bih da moj klub ima ovakvo suđenje u gostima.Ambijent prekrasan malo naoštren što je i normalno jer ipak je ovo derbi možda i najveći u ovoj lizi. što se tiče igre dinamična na momente dozvoljeno oštra a što nije bilo više grubosti zasluge pripadaju glavnom sucu koji je u prvih 20 min pokazao 5 žutih kartona.Svi golovi čisti ko sunce jedini sporni momenat 87min start u domaćem k prostoru.Ostao sam i poslije utakmice na poziv prijatelja iz Poljica a tamo su bili zajedno i igrači oba tima i suci .Tu sam čuo od posmatrača utakmice Bešić Senada iz Brčkog da je on u suštini zadovoljan suđenjem.Jedini sporan momenat je onaj iz 87min.Glavni sudac je zbog toga dobio ocjenu 7,9 a pomoćnici 1 8,2 a 2 8,1.Kako kaže posmatrač utakmica veoma teška za suce a svirano je 29 prekršaja za domaćina a 25 za gosta,žuti kartoni 5 gosti 4 domaći.Prema njegovom viđenju suci nijednog trenutka nisu davali do znanja da su došli nekoga oštetiti što pokazuje i broj prekršaja i žutih kartona.neki igrači su prijavljeni u zapisnik igrači Prokosovića igrač broj 5 (pljuvanje 2 asistenta)po završetku utakmice rezervni golman i igrač broj 6 (psovanje).To je ono što sam čuo od njih.Još samo da kažem da je Bogdom više ovakvih derbija

Newton kazes nisi vidio penal bio si na kontra strani nisi mogo vidjet ili nisi zelio vidjet udaranje sakom i start sa zemlje igraca broj 6 na gostujuceg igraca broj 7 jer je i to bilo na kontra strani znaci nisi mogao vidjeti.To nije vidio jedan Prokosovljanin to su svi vidjeli koji su bili na toj strani.A sto se tice 87 minute ako je vama svirao onakav penal onda je ono u 87 billo za Haga,nije sporno udaranje nego povlacenje za dres i doslovno otresanje na zemlju kada momak sam krece na gol.

eto ok nije trebao biti penal za poljice a i bilo je udaranje sakom (ja nisam mogao vidjeti) ali niste ni vi mogli vidjeti dali ga je vukao i dali ga je udario sta sam ja mogao vidjeti. Niste mogli vidjeti her je bilo oko njega 2-3 igraca poljica a Bumbar je malen pa su ga zaklonili sa vase strane. A i da je bilo povlacenja i udaranja vise je Bumbar odglumio i nikad niko u nasoj ligi nije u gostima dobio penal u toj minutazi ma kako bilo posteno sudjenje a ja mislim da je bilo relativno posteno u poljicu.

samo jos da dodam, ja bih se potpisao na onako sudjenje u odnos domacih igraca na svim gostujucim utakmicama da nam bude!!!

@ caklovica Igrac s brojem 6 nije to trebao uraditi i sigurno je za to trebao dobiti crveni, a znas li razlog zasto ga je udario ? Da tebi neko opsuje majku na mezaru da li bi ti tako reagovao ? Siguran sam da bi jer malo ko bi to pretrpio i ostao smiren.

ZELJO RAZVALJUJE,danas pobijedili slabasnu ekipu TURIJE u finalu kupa opstine lukavac sa 4:0