Sportski savez Općine Lukavac: Formirana komisija za izbor sportiste godine

4 355

Sportski savez Općine Lukavac, svake godine tradicionano vrši izbor najboljih sportista i sportskih kolektiva na području Općine Lukavac. Upravni odbor Sportskog saveza je na sastanku održanom 05.01.2017. godine donio odluku o imenovanju komisije za izbor najboljih sportista Općine Lukavac.

Izborna komisija sastavljena je od 5 članova, a čine je dugodišnji sportski radnici, predstavnici Sportskog saveza, kao i predstavnici medija. Oni će prema pravilima Sportskog saveza koja su utvrđena statutom (član 11.) vršiti bodovanje, kao i samo imenovanje najboljih pojedinaca i kolektiva, na osnovu postignutih rezultata u prethodnoj godini

Izbornu komisiju čine:

  1. Midhat Sarajlić (predsjednik/ predstavnik medija, RTV Lukavac)
  2. Emir Mujkanović (član/ Sportski savez Općine Lukavac)
  3. Sadik Sinanović (član/predstavnik medija, SodaLive.ba)
  4. Amir Murgić (član/ Sportski savez Općine Lukavac)
  5. Vehbija Tokić (član/ Sportski savez invalida)

Komisija je obavezna da nakon imenovanja, rezultate dostavi Upravnom odboru saveza, jer će izabrani sportisti sa naše Općine biti kandidati prilikom izbora za najbolje sportiste Tuzlanskog kantona. Vrijedi napomenuti i to da se izbor vrši u slijedećim kategorijama: pioniri, kadeti, juniori, seniori, najbolji trener i sportski radnik.

 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala SodaLIVE.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal SodaLIVE.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SodaLIVE.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.