Sportski savez Općine Lukavac: Formirana komisija za izbor sportiste godine

4 806

Sportski savez Općine Lukavac, svake godine tradicionano vrši izbor najboljih sportista i sportskih kolektiva na području Općine Lukavac. Upravni odbor Sportskog saveza je na sastanku održanom 05.01.2017. godine donio odluku o imenovanju komisije za izbor najboljih sportista Općine Lukavac.

Izborna komisija sastavljena je od 5 članova, a čine je dugodišnji sportski radnici, predstavnici Sportskog saveza, kao i predstavnici medija. Oni će prema pravilima Sportskog saveza koja su utvrđena statutom (član 11.) vršiti bodovanje, kao i samo imenovanje najboljih pojedinaca i kolektiva, na osnovu postignutih rezultata u prethodnoj godini

Izbornu komisiju čine:

  1. Midhat Sarajlić (predsjednik/ predstavnik medija, RTV Lukavac)
  2. Emir Mujkanović (član/ Sportski savez Općine Lukavac)
  3. Sadik Sinanović (član/predstavnik medija, SodaLive.ba)
  4. Amir Murgić (član/ Sportski savez Općine Lukavac)
  5. Vehbija Tokić (član/ Sportski savez invalida)

Komisija je obavezna da nakon imenovanja, rezultate dostavi Upravnom odboru saveza, jer će izabrani sportisti sa naše Općine biti kandidati prilikom izbora za najbolje sportiste Tuzlanskog kantona. Vrijedi napomenuti i to da se izbor vrši u slijedećim kategorijama: pioniri, kadeti, juniori, seniori, najbolji trener i sportski radnik.

 

Leave a Reply

4 komentara za članak "Sportski savez Općine Lukavac: Formirana komisija za izbor sportiste godine"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Sifon sode
Gost
Sifon sode

Ovi iz medija ok.Kapa dole, ljudi prate sve to.Ali otkud Emir Mujkanovic(Suada Salihbasica dupelizac) da bira najbolje sportiste i sportske radnike, nikad mačke sa praga nije sutno.Jakog sportskog radnika.Jos ga Suad uvalio na listu delegata l lige FBiH.Stvarno zalosno.

Lukavac
Gost
Lukavac

SPORT+SDA=PROPAST SPORTA,Sram da vas bude zato talenti i propadaju pa vi komisiju ne znate napravit kamoli izabrati koga treba.Jos vam samo treba tu VRBA I PEKAR I SUAD SALIBASIC da budete kompletni..vi nema te izgledanu jednu utakmicu ili borbu na tv maloumnici.Radnicki ste dali kriminalcima,pravite dva odbojkaska kluba,komisije podmicujete,eh zaboravio sam i ZIJADA finog ugladjenog DZUDISTU,njemu posebna kapa dole od sda mu plac,kuca,cerke,on svi njegovo….i jos namijesta izbore za sportistu lukavca pa i komisije….uzas

sTOPTINSAJSERIMA
Gost
sTOPTINSAJSERIMA

U neki odbor Radničkog ušao RB iz Pravobranilaštva.-
Navodno je sad T vijećnik iz Puračića predsjednik NS OL?

balans
Gost
balans

Izbor za najboljeg sportistu godine,barem na našoj opštini,a vjerujem da je tako i u većini BiH opština,je način da se treneri,predsjednici sportskih klubova i ostali koji nominuju “najbolje” sportiste,dodvore roditeljima tih istih sportista.Ti roditelji su uglavnom “kadrovi” na visokim funkcijama iz raznih oblasti(zdravstvo,politika,pravosuđe i sl.)!Najgore od svega je,što djeca koja imaju:talenat,želju i volju da uspiju u nekom sportu,postaju žrtvom politikanstva i nepotizma,i još u ranom djetnjstvu daje im se do znanja koje će biti njihovo mjesto u društvu kad odrastu!Ovaj komentar se ne odnosi samo na sport već i na ostale segmente našeg društva.Zbog svega toga naša talentovana mladost odlazi u zemlje gdje se rad,trud i talenat cijene,a nama ostaju ovi “podobni” da nas vode u propast i sunovrat!