fbpx

Seminari Aikikai Aikidoa i SEF Samoodbrane

2 min. za čitanje

10. i 11. Juna 2017. godine Udruženje za tradicionalnu japansku kulturu “Aikikai” u Bosni i Hercegovini, SEF Akademije “Gard” Lukavac  i “Park” Sižje su održali 5. Aikido seminar Aikikai u BiH i 1. Seminar SEF Samoodbrane. Seminari su održani na prostoru za treniranje borilačkih vještina “Park” Sižje na Opštini Lukavac.

Tokom cjelodnevnih aktivnosti u ova dva dana obavljena su predavanja, treninzi , polaganja za učeničke aikido stepenove i  SEF majstorska zvanja za modul A. Ovaj 5. Seminar Aikikai u Bosni i Hercegovini je istovremeno i 15. Aikido seminar održan u Lukavcu. Aikido treninge i ispite vodio je Saša Obradović 6. DAN, Shidoin (Aikido / Aikikai) uz asistenciju Katarine Obradović 3. DAN (Aikido / Aikikai). Šest kandidata je uspješno položilo ispit za učeničke aikido stepenove.

Mirzi Poljiću je svečano uručena diploma za 1. DAN (Aikido / Aikikai) dobijen na ispitu u sklopu zimskog seminara u Decembru 2016. godine u Zemunu. Slijedeći 6. Aikido seminar u organizaciji Udruženja “Aikikai” u BiH je planiran za 9. i 10. Juni 2018. godine.

Seminar SEF Samoodbrane su vodili David Kulišić (Osnivač / Instruktor)  i Branislav Lukić Luka (Suosnivač / Instruktor) SEF Samoodbrane. Uslove za polaganja majstorskog zvanja za modul A SEF Samoodbrane su ispunila četiri kandidata koji su nakon uspješno položenog ispita i dobili to zvanje. Naredni 2. Seminar SEF Samoodbrane je planiran za 15. i 16. Septembar 2018. godine.

Pored borilačkih vještina kao i prethodnih godina odvojeno je i vrijeme za kulturno-zabavni program u organizaciji Grupe Lucido. Učesnicima seminara i gostima se pružila prilika za druženje sa istaknutim umjetnicima. Program su svojim nastupima ove godine obogatili pjesnik Mario Vranješ i mladi kantautor Muhamed Kuljanin.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments