fbpx

Prokosovići u vrhu, u Zagorju prekid

3 min. za čitanje

Piše: Sadik Sinanović

Ovog vikenda nastavljena su fudbalska takmičenja u nižim ligama naše zemlje. Radnički je na domaćem terenu remizirao sa bihaćkim Jedinstvom, a u nižim rangovima je bilo itekako zanimljivo.

Prijatno iznenađenje priredila je ekipa Prokosovića, koja je u okviru 13.kola gostovala u Dubokom potoku, ekipi Ingrama. Gosti su bili uspješniji, i odnijeli sva tri boda (0:1) , te se na taj način učvrstili u vrhu drugoligaške tabele. Strijelac jedinog pogotka bio je Kenan Numanović. Ekipa Svatovca u ovom kolu nije gostovala u Tojšićima zbog obaveza nogometne reprezentacije TK na Kupu regija u Bugarskoj. Svattovac će svoj susret odigrati 9.11.2016 kada će biti i kompletirano 13.kolo 2.lige Federacije BiH Sjever.

12. kolo odigrano je u 1.ligi TK. U općinskom derbiju u Devetaku, DSK je rezultatom 1:0 savladao ekipu Željezničara iz Dobošnice. DSK je ovom pobjedom ostao na 3.poziciji sa 24 osvojena boda, dok je ekipa Željezničara i dalje u opasnoj zoni, oni su na 13.poziciji sa isto toliko osvojenih bodova.

Dva prekida su viđena u 2.ligi TK grupa Zapad. Prvi su napravili igrači Jedinstva iz Huskića, na gostovanju u Škahovici, pri rezultatu od 1:0 za domaćina. Drugi prekid se desio u Hrvatima, gdje su se sastali Polet i Mladost (Gnojnica) . Razlog prekida je taj što je ekipa Mladosti ostala sa nedovoljnim brojem igrača na terenu. Turija je u općinskom derbiju savladala Mramor u Babicama, rezultatom 0:2. Turija je trenutno šestoplasirana sa 15 osvojenih bodova. Sloga iz Bikodža je upisala domaći kiks. Bod iz Bikodža (0:0) odnijela je ekipa Pribave iz Gračanice. Vrijedi pomenuti i visoki poraz ekipe BSK, od 6:0 u Lukavici od Jedinstva, te tijesan poraz Orahovice 77 u Gornjem Srebreniku, od Bukovika rezultaom 2:1. U ovom rangu takmičenja zadnje 4 pozicije zauzimaju klubovi sa naše općine: 11. Mladost G, 12. BSK, 13.Sloga i 14.Orahovica 77.

Posebno zanimljivo bilo je u 3.ligi TK grupa Zapad. Veliki ovosezonski derbi igrao se u Zagorju, gdje je domaći Rudar dočeko ekipu Borca iz Tabaka. Rezultat je do 80.minute glasio 1:1, kada su zbog dosuđenog jedanaesterca za domaće, igrači Borca napustili teren. O rezultatu ovog susreta odlučivat će NS Općine Lukavac. Vrijednu pobjedu upisao je Modrac u Špionici, gdje su rezultatom 2:3 savladali domaće, i tako pobjegli sa dna. Zakovan za samo dno je još uvijek Bistarac, koji je danas poržen u Stjepan Polju rezultatom 6:0.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments