fbpx

Prokosovići i Svatovac na teškim zadacima, derbi u Zagorju

4 min. za čitanje

Piše: Sadik Sinanović

Ovog vikenda nastavljaju se nogometna takmičenja u svim ligama, Radnički u važnoj utakmici dočekuje bihaćko Jedinstvo, dok naši ostali klubovi imaju uglavnom teške zadatke.

U 2.ligi Federacije odigrat ce se 13.kolo. Nakon velike domaće pobjede nad Posavinom 108 od 14:0, ekipa Prokosovića ovaj put ide u goste u Duboki potok, kod Ingram-a. Obje ekipe se nalaze u sigurnoj zoni drugoligališke tabele, ali bi u slučaju pobjede napravili značajan korak ka gornjem dijelu. Drugi naš klub u ovom rangu takmičenja, imaće puno teži zadatak. Ekipa Svatovca ide na nezgodno gostovanje u Tojšiće kod Sloge, i taj susret je s pravom okarakterisan kao derbi ovog kola. U slučaju pobjede Svatovac bi se uključio i u borbu za lidersku poziciju.

Općinski derbi gledat ćemo u Devetaku, između domaćeg DSK-a i gostiju iz Dobošnice, ekipe Željezničara. Nakon prošlosedmične minimalne pobjede nad Čelićem, za domaće će ovo bit prilika da potvrde dobru formu te svoju poziciju u vrhu dodatno osiguraju. Gosti iz Dobošnice su u puno težoj situaciji, te će svakako u ovom susretu čekati svoju priliku za bijeg sa dna tabele. Težak zadatak je pred ekipom Mladosti iz Puračića, koja u ovom kolu ima zadatak srušiti lidera, ekipu Seone iz Srebrenika.

Uzimajući u obzir broj klubova sa naše općine u 2.ligi TK grupa Zapad, niti jedno kolo ne može proći bez općinskog derbija. U ovosedmičnom 10.kolu gledat ćemo dva takva susreta. U Hrvatima će Polet dočekati Mladost iz Gnojnice, dok će u Babicama gostovati Turija. Jedinstvo iz Huskića, će u Škahovici pokušati potvrditi bodove iz prošlog kola i nastaviti ovosezonsku dobru formu. Ekipa BSK-a iz Bokavića će imati najteži zadatak. Bokavljani gostuju u Lukavici kod lidera, ekipi Jedinstva koja u dosadašnjih deset kola još uvijek ne zna za poraz. Težak zadatak za bijeg sa dna imat će Sloga iz Bikodža, koja će na svom terenu dočekati ekipu Pribave, a priliku za bijeg sa samog dna tabele imat će Orahovica 77, na gostovanju Bukoviku u Gornjem Srebreniku.

Jedini lider sa naše općine, ekipa Rudara iz Lukavac mjesta, je svakako i najljepša priča ovosezonskog takmičenja. Rudar će u ovom kolu na svom terenu, pokušati nastaviti niz od 5 utakmica bez poraza, iako će za protivnika imati Borac iz Tabaka, jedinog konkurenta u borbi za promociju

u viši rang takmičenja. Rudar je na prvenstvenoj tabeli u prednosti nad Borcem od 3 boda, te će u ovom susretu imati veliku priliku osigurati vrh, a gosti iz Tabaka svakako žele pobjedu kako bi se bodovno izjednačili. Fenjeraš 3.lige TK, ekipa Bistarca putuje u Stjepan polje u potrazi za prvim bodovima, dok ekipa Modraca gostuje u Špionici.

Napomena za naše vjerne čitatelje: Šaljite nam svoje zanimljive fotografije i video zapise sa nogometnih terena, putem facebook-a ili na naš viber broj (062 388 488) , i prenesite nam dio atmosfere sa utakmica vaših klubova. Sve vaše fotografije će svakako biti objavljene.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments