fbpx

Ideja: Street Workout park uskoro u Lukavcu!?

2 min. za čitanje

Naš naredni korak je posjeta načelniku Općine Lukavac kako bi ga uvjerili da podrži ovaj projekat. Ovo bi bio drugi izgrađen park u FBiH. Prvi je u Tuzli. Izjavio je za naš portal jedan od aktivista.

Na pitanje koliko je novca potrebno za jedan ovakav park, naš sagovornik je izjavio:

– Za jedan savremeni park potrebno je oko 2000 KM a tu su uračunate rukavice i majice tj. sva prateća oprema. Za početak je potrebno 500KM da započnemo najvažnije radove sa našom radnom snagom i zalaganjem.

Aktivisti za lokaciju predlažu park ispred Doma kulture Lukavac a sve bi usaglasili sa načelnikom Općine na nekom od sastanaka.

Street Workout je relativno novi način vježbanja koji se javlja 80-ih godina u Americi, da bi se kasnije prenio u Europu, i tu počinje njegova ekspanzija. Trenutno najbrži rastući trend fitnesa se oslanja na materijale pronađene u okruženju i igralištima. U principu to je kombinacija gimnastike i akrobatike na otvorenom, sa jednom dodatnom dozom razmišljanja same osobe koja nastupa, gdje njegov nastup prerasta u jedan slobodan stil koji postaje atraktivan i puno zabavniji nego klasična gimnastika.

U Street Workoutu se mogu upustiti apsolutno svi, bez obzira na spol, godište, fizičku pripremljenost.

Tri glavne karakteristike ovog sporta su:

  1. Street workout je potpuno besplatan.
  2. Krasi ga izuzetna atraktivnost.
  3. Vrlo je efikasan za čovjekovu muskulaturu, zglobove i tetive.

Stranica podrške na Facebooku

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
10 komentara
Subscribe
Notify of
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Super ideja! Ali licno mislim da je lokacija jako losa. Bolje bi bilo urediti park pored poligona u Ul.Redzepa Ef. Muminhodzica i tu locirati Street Workout park. Tu se omladina vec okuplja i bavi sportom, koliko im je omoguceno. Mogao bi se mozda postaviti i sto za stolni tenis k'o nekad, malo bolja rasvjeta, par klupa, kanti za smece i eto nasoj omladini razonode. Ispred Doma Kulture je nekako BEZVEZE.

Obdanište je dobra lokacija ako bi moglo gore gdje je teren za odbojku na pijesku, ulaz u zemunicu.

definitivno se slazem sa fantom

prije ce bit da ce tu lokaciju prodat da se naprave zgrade a da oni uzmu sebi tal iako je ideja super i slazem se sa lokacijom kod popularnih panjica

E bravo, PANJICI 🙂

đećete kod dzamije ovo pravit

Ideja je super, lokacija bi mogla biti malo bolja jer vecina ljudi ne voli da ih se gleda dok treniraju.
Moje misljenje je da je najbolja lokacija u obdanistu, tacnije iza obdanista pored odbojkaskog terena.

Ko pokrece ovaj projekat ?
Zanima me jer bi se ja i drug htjeli ukljucit da im pomognemo u realizaciji 😀

JA ba

Čuj “relativno novi način vježbanja”, a javio se 80-ih godina. 😀
Pohvale za učešće mladih u nečemu novom (nešto što nije alkohol i party-janje), razvijanju ideja i aktivizmu. Sve je to OK, ali mislim da će uz naš mentalitet to imati potpuno drugu svrhu i da bi moglo biti osoba sa povredama. Dobro bi bilo kada bi se pokrenula i web stranica sa nekim uputama kako raditi na spravama.