fbpx

Čajić i Muradbašić pod vodstvom selektora Zombre to medalja

1 min. za čitanje

Proteklog vikenda u sportskoj dvorani “Amel Blečković” u Vogošći, održano je Balkansko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore. Na prvenstvu je nastupilo 863 takmičara iz 11 država članica Balkanske karate federacije i to: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Kosova, Crne Gore, Rumunije, Srbije, Slovenije i Turske.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine iz kluba borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, predvođeni trenerom Željkom Zombrom, nastupili su Đozić Mensur, borbe mlađi seniori -67 KG, Čajić Hamza, borbe juniori +76 KG, Muradbašić Haris, borbe kadeti -63 KG i Omerović Bakir, borbe kadeti -52 KG, te osvojili dvije srebrene medalje i titule viceprvaka Bosne i Hercegovine.

Medalje su osvojili Čajić Hamza, borbe juniori ekipno, koje je sa klupe predvodio Željko Zombra, novoizabrani selektor muške juniorske reprezentacije BiH i Muradbašić Haris, borbe ekipno kadeti.

Još jednom u nizu, takmičari kluba borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac su potvrdili kvalitet rada u klubu i nastavili kontinuitet vrhunskih sportskih rezultata za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments