fbpx

Ostalo je malo vremena za spas 14-godišnje Irme Subašić

2 min. za čitanje

IrmaSubasicU međuvremenu je u dva navrata operisana i podvrgnuta je hemoterapijama koje, nažalost, nisu dale pozitivne rezultate. Njenim roditeljima je rečeno kako se novi operativni zahvat može obaviti van granica BiH, a preporučeno im je da to urade na klinici u Beču.

“Prošla je dva ciklusa hemoterapija, ali pomaka nije bilo. Ljekari su joj nedavno odredili treći ciklus hemoterapije kako bi tumor držali pod kontrolom, poslije kojeg bi nam trebali dati dozvolu za odlazak u inozemstvo na operaciju”, kaže Irmin otac Damir Subašić.

Irma je kćerka jedinica, a otac Damir kaže kako je preostalo malo vremena za spas njegove djevojčice.

“Vjerujte da je svaka minuta dragocjena. Nama su rekli da se sa ljekarima u Beču možemo konsultovati u vezi sa operativnim zahvatom. Ne znamo još koliko novca će biti potrebno za operaciju, ali smo morali pokrenuti akcije za prikupljanje novčanih sredstava jer vremena je sve manje”, kaže on.

Noćna mora porodice Subašić počela je prošle godine. Irma se počela žaliti na bolove u malom stomaku, a prilikom pretraga rečeno im je kako je riječ o početku gastritisa. Međutim, daljim pretragama i ultrazvukom otkriven je tumor veličine deset centimetara koji je naslonjen na venu. Tuzlanski ljekari, kako navodi Damir Subašić, su rekli da se ne smiju upustiti u operativni zahvat te su stoga predložili da se operacija izvede van granica naše zemlje.

“Irma je ostala bez kose usljed djelovanja hemoterapija. Pokušavam na sve načine osnažiti njen imunitet, ali vjerujte mi da su prognoze ljekara obeshrabrujuće. Ostalo je još malo vremena za spas njenog života i zbog toga molim sve dobre ljude da nam pomognu”, kaže Damir Subašić.

RAČUN ZA UPLATE U KM

RAIFFEISEN BANK dd BOSNA I HERCEGOVINA
NA IME: SUBAŠIĆ IRMA
ŽIRORAČUN BANKE: 1610250000000047
BROJ ŠTEDNOG RAČUNA: 09250592499

DEVIZNI RAČUN

RAIFFEISEN BANK dd BOSNA I HERCEGOVINA
FULL BENEFICIARY NAME: SUBAŠIĆ IRMA
ŽIRORAČUN BANKE: 1610250000000047
BROJ ŠTEDNOG RAČUNA 19250423759
SWIFT CODE: RZBABA2S
IBAN CODE: BA391612250019559706

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments