fbpx

Održan međunarodni bokserski turnir „Sead Hasanhodžić“

4 min. za čitanje

Ovaj turnir je organizovan u znak sjećanja na nedavno preminulog prvog načelnika općine Lukavac. Sead Hasanhodžić jedan je od utemeljivača boksa u Lukavcu. Tokom 1994. godine dao je aktivan doprinos za osnivanje i rad bokserskog kluba Lukavac. Ovaj klub djelovao je do 1997. godine. Na inicijativu članova Upravnog odbora BK „Radnički, organizovan je ovaj turnir.

Prije održavanja turnira, upriličeno je održavanje sedmog kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u boksu, u organizaciji Bokserskog saveza FBiH, a tehnički organizator ovog kola bio je BK „Radnički“ Lukavac.

Na ovoj manifestaciji boksa u Lukavcu, nastupili su takmičari bokserskih klubova iz Lukavca, Banovića, Živinica, Vogošće, Velike Kladuše, Bihaća, Ljubuškog, Mostara, Tuzle i Sarajeva. Turnir je na svečan način otvorila gospođa Derva Salihović, pomoćnica načelnika općine Lukavac.

Prigodne zahvalnice Seadu Hasanhodžiću (posthumno), Dževadu Mujkiću, načelniku općine Lukavac, i Begi Huseljiću, legendi BH boksa, uručio je dr. Tarik Arapčić. U ime porodice Hasanhodžić, prisutnima u dvorani obratio se Faruk Hasanhodžić, sin Seada Hasanhodžića, koji se ljubazno i korektno zahvalio svima onima koji su radili na organizaciji ovog turnira. U okviru memorijalnog turnira „Sead Hasanhodžić“, nastupili su bokserski parovi

• U kategoriji do 75 kg:
Nurković Denis (Lukavac) i Džinović Nedžad (Bihać)
Pašalić Belmin („Sloboda“ Tuzla) i Bjelak Nihad (Vogošća)

• U kategoriji 91+ :
Obradović Adin (Mostar) i Begić Samir (BK „Kamp Sport Peljto“ Sarajevo)
Delalić Naser (BH „Kamp Sport Peljto“ Sarajevo) i Mikulić Silvio (Ljubuški)

• U kategoriji do 81 kg:
Husić Muhamed (Mostar) i Mišić Boško (Ljubuški)

• U kategoriji 81+ :
Dušan Veletić („Radnik“ Bijeljina) i Milovac Saša (Srbija)

• U kategoriji do 91 kg:
Juković Semir („Zlatni ljiljan“ Sarajevo) i Smajlović Elvis (KBS „Banovići“)

I u meču večeri nastupili su Perić Nemanja („Radnik“ Bijeljina) i Semir Dautović („Radnički“ Lukavac).

U uvodnoj borbi nastupili su osmogodišnji takmičari Karavdić Tarik iz Banovića i Pekarić Ahmed iz Lukavca.

Svim takmičarima BK „Radnički“, Bokserski Savez FBiH dodijelili su diplome i medalje za učešće i osvojena prva mjesta.

Prema ocjenama članova stručnog žirija, za najborbeniji par proglašeni su Džinović Nedžad i Nurković Denis.
Za najboljeg stranog boksera proglašen je Milovac Saša. Najmlađi bokseri koji su nastupili na ovom turniru su Karavdić Tark i Pekarić Ahmed. Za najboljeg tehničara proglašen je Fazlić Maid.

Za najboljeg boksera Prvog međunarodnog bokserskog turnira „Sead Hasanhodžić“ proglašen je Semir Dautović, član „BK „Radnički“ Lukavac.

Bila je ovo lijepa sportska priredba u kojoj su uživali istinski prijatelji boksa. Sve zasluge za organizaciju ovog turnira pripadaju prije svega Muhamedu Dervozu, predsjedniku kluba, Sidiku Muminoviću i Azuru Begiću iz Upravnog odbora.

Na ceremoniji otvaranja nastupio je poznati lukavački muzički stvaralac i kompozitor Mujaga Ćosić, koji je na fruli odsvirao „Emrino kolo“, kao muzički poklon i poštovanje prema Seadu Hasanhodžiću.

Ovaj turnir finansijski su podržali Općina Lukavac, Sportski savez Lukavac i drugi pokrovitelji, a medijski pokrovitelj turnira je RTV Lukavac.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments