fbpx

ŽOK “Smeč” Lukavac u doigravanju!

3 min. za čitanje

U nedjelju je odigrano poslednje kolo Superlige FBiH u odbojci za žene-grupa sjever, u kojoj su odbojkašice ŽOK Smeč Lukavac u Sportskoj dvorani Lukavcu odigrale odličnu utakmicu protiv ekipe ŽOK Vitez i ostvarile novu pobjedu.

Početak utakmice pripao je domaćim odbojkašicama koje su u startu ostvarile blagu prednost, ali su se odbojkašice ŽOK Vitez pokazale kao ravnopravan protivnik i brzo se vraćaju u igru. Rezultatska neizvjesnost je trajala do samog kraja prvog seta. Nakon 30 minuta igre prvi set završava pobjedom domaće ekipe rezultatom 26:24.

Drugi set bolje otvaraju gošće iz Viteza, ali se Lukavačke odbojkašice vraćaju u utakmicu nadoknadivši rezultatski minus od šest poena razlike. U nastavku seta ekipa ŽOK SMEČ je zaigrala angažovanije i drugi set osvojile rezultatom 25:19.

Treći set prati odlična igra obje ekipe. Najprije odbojkašice iz Lukavca stvaraju solidnu prednost, ali pred kraj seta dolazi do opuštanja što gošće koriste i ostvaruju pobjedu u trećem setu rezultatom 23:25.

U četvrtom setu kvalitetnija domaća ekipa nije dozvolila da dođe do preokreta, te unatoč velikoj borbi i otporu gošći privode utakmicu kraju pobjedom u četvrtom setu rezultatom 25:19, za konačnih 3-1 u setovima.

Ova utakmica nije imala rezultatski imperativ za domaću ekipu, obzirom na to da je ŽOK SMEČ Lukavac ranije osigurala drugo mjesto i plasman u play-off.

Novom pobjedom ekipa ŽOK SMEČ je podigla samopouzdanje pred dvomeč protiv ekipe ŽOK Mostar u okviru doigravanja za ulazak u Premijer ligu BiH.

ŽOK Smeč Lukavac: Tokić, Turkić, Džambić, Dautović, Kešina, Likić, Karić, Fetić, Valjevac, Imamović, Tunjić,– treneri: Subašić i Hasanbegović

ŽOK Vitez: Križanac, Čuturić, Bonić, Strukar, Vinac, Husić, Mušanović, Petrović, A. Križanac – terener: Križanac Zdravko.

Tabela Superlige FBiH nakon odigranog poslednjeg kola:

  1. UOK ‘BIHAĆ’ – BIHAĆ    41
  2. ŽOK ‘SMEČ’ – LUKAVAC  33
  3. ŽOK ‘GRAČANICA FORTEX’ – GRAČANICA 27
  4. ŽOK ‘BOSNA’ – KALESIJA   22
  5. OK ‘VITEZ’ – VITEZ   21
  6. OK ‘MAGLAJ’ – MAGLAJ   15
  7. ŽOK ‘ŽEPČE’ – ŽEPČE  6
  8. ŽOK ‘LUKAVAC’ – LUKAVAC     3

U polufinalu play-off za prvaka Federacije BiH se sastaju dvije prvoplasirane ekipe grupa sjever i jug:

SOK “MOSTAR” – ŽOK “SMEČ” Lukavac

UOK “BIHAČ” – HŽOK “SMEČ” Široki Brijeg

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments