fbpx

ŽOK “Smeč” Lukavac predstavio pojačanja

1 min. za čitanje

U ponedjeljak 10.07.2017. godine je u prostorijama kluba obavljena prozivka igračica i predstavljena pojačanja za narednu odbojkašku sezonu.

Sastav lukavačkog superligaša za narednu sezonu će biti jači za četiri nove gračice, sa premijerligaškim iskustvom.

Ugovor sa klubom su potpisale Lejla Softić, koja igra na poziciji tehničara i Amela Hadžić, srednji bloker. Obje igračice su u proteklih nekoliko sezona nastupale za ekipu ŽOK Sloboda Tuzla.

Nejra Mačak, koja igra na poziciji korektora, a koja je do sada nastupala za ekipu OK Kula Gradačac i Zerina Suljić, koja igra na poziciji primača, a ranije nastupala za ekipe OK Bosna Kalesija i OK Gradina Srebrenik.

Nakon predstavljanja, trener Said Hasanbegović je sa igračicama održao radni sastanak, na kome su usaglašeni naredni koraci u pripremi za novu odbojkašku sezonu.

U upravi kluba ne kriju ambicije za osvajanje Superlige Federacije BiH i plasman u odbojkašku premijer ligu BiH.

Sa ekipom koja je u prethodne tri sezone učestvovala u završnici prvenstva Federacije BiH, uz pomenuta pojačanja i nekoliko mladih igračica, koje će biti priključene prvom timu, može se očekivati da će ekipa lukavačkog superligaša voditi glavnu riječ u narednoj odbojkaškoj sezoni prvenstva Federacije BiH.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments