fbpx

ŽOK “Smeč”: Humanitarni turnir za Amina Hodovića

1 min. za čitanje

U subotu će u Sportskoj dvorani u Lukavcu, u organizaciji ŽOK “Smeč” biti odžan turnir u odbojci za djevojčice 2006.godište i mlađe. Početak turnira zakazan je za 09:30, a učešće će uzeti 6 takmičarskih ekipa.

Važno je naglasiti da je ovo prvi turnir za ovaj uzrast djevojčica, a svi takmičarski susreti biti će odigrani prema pravilima mini odbojke. Sama ideja o organizaciji ovakvog turnira došla je od djevojčica ŽOK Smeč, koje su na ovaj način odlučile pomoći svom drugu Aminu Hodoviću, koji boluje od mišićne distrofije, te će iz tog razloga i sam turnir biti humanitarnog karaktera.

Cijene ulaza nisu određene, ali će na ulazu u Sportsku dvoranu, dobrovoljnim prilogom svi posjetioci moći dati svoju podršku ovoj akciji. Te iz tog razloga pozivamo sve naše sugrađane da u subotu od 09:30 pokažu svoju humanost.

Pored ŽOK “Smeča” na turniru će nastupiti još nekoliko ekipa sa našeg Kantona. U narednim danima znat će se sigurni učesnici turnira. Organizator turnira obezbjedio je i prigodne nagrade za najbolje pojedince i ekipe.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments