fbpx

Žepče: ŽOK “Smeč” Lukavac lako do nova tri boda

2 min. za čitanje

U okviru devetog kola Superlige Federacije BiH u odbojci za žene, odbojkašice ŽOK „Smeč“ su gostovale u Žepču kod istoimene ekipe ŽOK „Žepče“. Lukavčanke su očekivano osvojile nova tri boda značajna u borbi za vrh tabele.

Odbojkašice domaće ekipe nisu mogle prirediti iznenađenje, iako treba istaći da su tokom cijele utakmice bile vrlo borbene i ni jednog trenutka se nisu predavale.

Početak utakmice je bio izjednačen, ali su od sredine prvog seta, gošće pokazale da su trenutno kvalitetniji protivnik. Odličnim servisom, gošće su ostvarile značajnu prednost za  konačan rezultat 25:16 u korist gošći iz Lukavca.

U drugom setu, nakon visokog vođstva gošći od 23:11, dolazi do naglog pada u igri, te mlade Žepčanke uspijevaju smanjiti rezultat na 23:18, ali nisu imale dovoljno snage da prirede iznenađenje, te odbojkašice ŽOK „Smeč“ osvajaju i drugi set rezultatom 25:18.

Treći set ekipa ŽOK „Smeč“ je odigrala rutinski za konačan rezultat 25:11.

ŽOK „ŽEPČE“ – ŽOK „SMEČ“  0 : 3  ( 16:25,  18:25,  11:25 )

Ovo je bila peta uzastopna pobjeda trenerskog dvojca Subašić-Hasanbegović na klupi ŽOK „Smeč“ i sedma prvenstvena pobjeda Lukavačkih odbojkašica koje su sa nova tri boda sačuvale treću poziciju na tabeli sa ukupno 20 bodova.

Za ekipu ŽOK „SMEČ“ su nastupile: Jasminka Valjevac, kapiten ekipe, Renata Kešina, Almina Turkić, Melika Dautović, Antonela Crvenković, Amra Džambić, Ines Imamović, Džana Karić i Ena Likić, trener ekipe Hamid Subašić i Said Hasanbegović pomoćni trener.

Za ekipu OK „Vitez“ su nastupile: Kovač Amerisa, Selimović Lejla, Slišković Nikolina, Augustinović Elena, Cikotić Lejla, Bajrić Zerina, Ravnjak Martina, Bajrić Hana, Rajković Vesna, Adilović Ramiza, Murtić Lejla i Karajbić Amina, trener ekipe Čoloman Amela.

U narednom kolu ekipa ŽOK „Smeč“ dočekuje ekipu UOK „Bihać“, koja trenutno zauzima prvo mjesto na tabeli, bez poraza u dosadašnjem dijelu prvenstva.

 

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Posto lukavački sportaši kontinuirano postižu zaista impozante rezultate,
možda bi bilo bolje da umjesto predsjednika Općine imamo- trenera.
Politika je mnogima svakako sportska disciplina a programi k'o sportska prognoza…