fbpx

Smeč sve bliže Premijer ligi

2 min. za čitanje

U jedanaestom kolu Superlige Federacije BiH, grupa sjever, odbojkašice lukavačkog ŽOK “Smeč” su na svom parketu ubilježile novu pobjedu.

Domaće igračice su samouvjereno osvojile nova tri boda i tri kola prije kraja prvenstva zadržale 6 bodova prednosti ispred drugoplasirane ekipe ŽOK “Žepče”.

Gledaoci su ponovo imali priliku gledati dominaciju domaće ekipe, ovaj put nad gošćama iz Maglaja, koje su igrale hrabro, ali su samo na trenutke uspijevale parirati domaćoj ekipi. Od samog početka, bilo je samo pitanje, sa kolikom razlikom će gostujuće igračice biti ispraćene iz Lukavca.

 

ŽOK “SMEČ” –  OK “MAGLAJ” 3:0  ( 25:13, 25:13 i 25:12 )

Za ekipu ŽOK “Smeč” su nastupile Edina Selimović – kapiten ekipe, Lejla Softić , Amela Hadžić, Melika Dautović, Nejra Mačak, Merima Tokić, Almina Turkić, Amra Džambić, Džana Karić, Valentina Tumjić, Dajana Kovačević i Lea Vujadinović,   trener ekipe Said Hasanbegović.

Ovo je bila jedanaesta uzastopna prvenstvena pobjeda odbojkašica ŽOK “Smeč”, koje sa 33 boda i set razlikom +30 zauzimaju prvo mjesto na tabeli grupe sjever.

Narednog vikenda Lukavačke odbojkašice gostuju u Žepču kod drugoplasirane ekipe na tabeli, gdje će lukavačke odbojkašice, u slučaju pobjede ovjeriti ulazak u play-off sa prve pozicije.

Podsjećamo da je prvi susret ove dvije ekipe okončan pobjedom ekipe iz Lukavca, rezultatom 3:0.

 

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

svaka cast djevojke samo naprijed neka ima nesto i lijepo u nasem gradu ,treba ulagati u sport i kulturu da se mladi posvete tome.