fbpx

Smeč nastavlja sa pobjedama: 14 od 14

2 min. za čitanje

U subotu je u Lukavcu, odigrana utakmica posljednjeg, četrnaestog kola Superlige Federacije BiH, grupa sjever, u kojem je ekipa ŽOK “Lukavac” dočekala gradskog rivala ŽOK “Smeč”.

I ovaj put su smečerice, predvođene sjajnom Edinom Selimović, pregazile daleko slabiju ekipu ŽOK “Lukavac”, te ubilježile četrnaestu uzastopnu prvenstvenu pobjedu i potvrdile prvu poziciju na tabeli sa 14 pobjeda iz 14 utakmica, sa ukupno 42 boda i set razlikom 42:3.

Konačan rezultat:

 ŽOK “LUKAVAC” Lukavac – ŽOK “SMEČ” Lukavac 0:3  ( 8:25, 13:25 i 9:25 )

Utakmicama četrnaestog kola Superlige FBiH, okončan je regularni dio prvenstva u grupama sjever i jug, pa od narednog vikenda slijedi doigravanje za prvaka Federacije BiH.

U polufinalu play-off se sastaju po dvije prvoplasirane ekipe iz grupa sjever i jug:

ŽOK “Igman” Ilidža – ŽOK “Smeč” Lukavac i

ŽOK “Gračanica- Fortex” Gračanica – HŽOK  “Šmeč” Široki Brijeg.

Prve utakmice polufinala se igraju narednog vikenda, a revanši sedam dana kasnije.

Pobjednici polufinalnih utakmica će se sastati u finalu play-off, a pobjednik finalnog dvomeča će od naredne sezone obezbijediti nastup u odbojkaškoj premijer ligu BiH.

Za ekipu ŽOK “Smeč” su nastupile Edina Selimović – kapiten ekipe, Lejla Softić , Amela Hadžić, Melika Dautović, Nejra Mačak, Merima Tokić, Zerina Suljić, Almina Turkić, Amra Džambić, Džana Karić, Ena Likić i Elma Fetić,   trener ekipe Said Hasanbegović.

 

 

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments