fbpx

Sinovi Bosne sigurni na domaćem terenu

1 min. za čitanje

Jučer je u Sportskoj dvorani u Lukavcu odigrano redovno 13.kolo Premijer lige u sjedećoj odbojci za muškarce, a lukavački odbojkaši upisali su novu pobjedu, te nastavili utrku za sam vrh prvenstvene tabele.

Sinovi Bosne su dočekali petoplasiranu ekipu iz Bugojna, KSO Iskra te odlično otvorili susret i već u prvom setu imali 5 poena razlike (25:20), da bi u narednom drugom u potpunosti nadigrali goste (25:16). U trećem setu smo imali priliku vidjeti veliku borbu koju su odbojkaši Iskre riješili u svoju korist tijesnom završnicom na dva poena razlike (27:29). Četvrti, u ovom susretu odlučujući set Sinovi Bosne ubjedljivo upisuju u svoju korist (25:17) za konačan rezultat 3-1.  (25:20, 25:16, 27:29, 25:17)

Bila je ovo jedna od boljih odbojkaških utakmica u tekućoj sezoni. Gosti silno motivisani i u dobroj formi što pokazuje i plasman na tabeli. Naši momci oslabljeni, što je bio dodatni motiv da se pruži maksimum te ostvari nova pobjeda.

Sinovi Bosne trenutno zauzimaju 3. poziciju, sa 32 osvojena boda, a ovaj susret je sjajna uvertira pred gostovanje u Sarajevu kod Fantoma u narednom kolu, što je ujedno i derbi susret 14.kola Premijer lige.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments