fbpx

Ponosi se Bosno i Hercegovino: Zlatni ljiljani u finalu Svjetskog prvenstva!

1 min. za čitanje

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci plasirala se u finale Svjetskog prvenstva nakon što je u polufinalu sa 3:1 savladala selekciju Brazila.

Iako su izabranici Mirze Hrustemovića preko 20 godina u samom vrhu sjedeće odbojke, Brazilci su prije Paraolimpijade u Rio de Janeiru počeli ozbiljno ulagati u ovaj sport, tako da nisu bili nimalo naivan protivnik u današnjem polufinalu.

Rezultat je poslije dva seta igre glasio 1:1, a onda su Zlatni ljiljani u izuzetno važnom trećem setu uspjeli “slomiti” protivnika i povesti s 2:1 u setovima.

Na početku četvrtog seta Brazilci, koji su posljednjih godina uspješno “prepisivali” od nas, dobro su parirali našoj selekciji. Do rezultata 9:8 Brazil je uspijevao držati priključak, ali tada je uslijedila sjajna serija naši odbojkaša zahvaljujući kojoj su se odlijepili na 15:9.

Bila je to prednost koju je naša reprezentacija znala održati do i na kraju slaviti sa 25:16 za konačnih 3:1 i plasman u veliko finale.

Za titulu svjetskog prvaka naši zlatni momci igrat će protiv starog poznanika i velikog rivala, reprezentacije Irana. Finale je na rasporedu sutra sa početkom u 16.30 sati.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Dok se,Lafinas bavi otimanjem pecata od Nehre da bi,Kukic mogao da ovlada sa JP RAD Lukavac i time omoguci Lykavackim tajkunima da rasparcaju gladezi nezasiti i komunalno kao sto su izmedju ostalog jebali i Lukavactrans it'd., dotle neki brane boje Drzave Bosne i Hercegovine kako znaju i umiju bez icije podrske a kamoli ovakvih uhljupa kao sto je Delic Edin koji pare sa budzeta Opstine Lukavac dodjeljuje kojekakvim udruzenjima iz DOOBOjA i KRTOVe?! Samo naprijed DRUZE Delicu, ali neces dokle hoces!!! SDP seratori “graditelji cesta i kaldrma”- evo vidite i ovo:
http://m.vijesti.ba/clanak/414173/izvoz-u-prvom-polugodistu-porastao-za-12-posto

Lafinas je od prije godinu na nekoj funkciji. Sta su tvoji SDA-krimosi uradili koji godinama vladaju, pa pomogli reprezentativce, konkretno sport ?! Nista, jer nisu ni sposobni da urade, a ti mijesas nadleznosti. Sta je tvoja SDA uradila za 30 godina vlasti, sem sto su se pojedinci strasno obogatili, pokrali, opljackali, drzava u hausu, nista ni scim, sramota koliko su gradovi zapusteni ! Da ste vi imalo moralna stranka ne bi vam Struja s kupljenom diplomom bio drugi covjek stranke, ni Alma Avdic direktorica Skole, a zna se kako je i ona stekla zvanje ! A Nehro umislio rođen za direktora, zna se kako se tamo zaposljava. Hebbooo te tvoj Tarik – ratni i posleratni profiter, zajedno sa ostalim profiterima. Kod vas nigdje kulture niti ljudskog intelekta, sem par ovih mladih koji se također zele omastiti