fbpx

Održan “Memorijal Edin Ibraković 2018” (FOTO)

2 min. za čitanje

5.09.2018. godine u organizaciji SKISO „Sinovi Bosne“ Lukavac, u sportskoj dvorani u Lukavcu održan je „Memorijal Edin Ibraković 2018” koji se tradicionalno održava u povodi dana Općine Lukavac.

Pokrovitelj turnira je bila Općina Lukavac, a medijski pokrovitelji AVAX Net D.O.O. Lukavac, RTV Lukavac, RTV TK, Soda live, Lukavački.ba, Zona047 i LTK Info. Turnir je bio veoma posjećen kako od ljubitelja sjedeće odbojke tako i od prestavnika vladinih i nevladinih organizacija, a istom je prisustvovala i porodica rahmetli Edina Ibrakovića.

U ime organizatira  gosp. Vehbija Tokić pozdravio je sve prisutne, poželio dobrodošlicu, predstavio goste a zatim, obrazložio razlog održavanja turnira. U ime Općine Lukavac prisutnima se obratio gosp.

Esad Suljić pomoćnik načelnika za Opštu upravu, Privrednu i Društvene djelatnosti te poželio svima mnogo sportske sreće te da se u Lukavcu prijatno osjećaju i da kući ponesu lijepe uspomene. Zatim je Suljić istakao vrijednosti i zasluge rahmetli Edina Ibrakovića u borbi za BiH, za prava RVI u općini Lukavac te vrijedne reprezentativne rezultate a posebno Olimpijsku, Svjetsku i Evropsku medalju.

Gđica. Amra Ibraković kćerka rahmetli Edina Ibrakovića pozdravila sve prisutne i zahvalila se organizatoru turnira organizaciji memorijala koji nosi ime njenog Tate Edina, nakon čega je turnir proglasila otvorenim. Otvaranju turnira prethodilo je polaganje cvijeća na mezar Rahmetli Edina Ibrakovića kao i na Šehidsko spomen obilježje u Lukavcu od strane delegacija predstavnika kluba, učesnika i općine Lukavac.

Za nesebičan doprinos u razvoju invalidskog sporta, posvetu sa dresom koji je nosio dugi niz godina trener kluba Muharemović u ime kluba dodijelio je Rasimu Bjeliću dugogodišnjem igraču i predsjedniku kluba.

Tabela nakon turnira:

1.SKISO ”Sinovi Bosne” – Lukavac (BiH)

2.OKI ”Zagreb” – Zagreb (HRV)

3.SDI ”Jedinstvo Brčko-Boće” – Brčko (BiH)

4.OKI ”Živinice”- Živinice (BiH)

5.ŠIOK ”Hvidra” – Osijek (HRV)

6.Reprezentacija Slovenije

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments