fbpx

Odbojkašice ŽOK “Smeč” nastavljaju sa dobrim partijama

2 min. za čitanje

U subotu 21. februara naše odbojkašice su gostovale kod ekipe OK “Gradina Herceg” u Srebreniku i ostvarile novu gostujuću pobjedu.

Utakmica protiv objektivno slabijeg protivnika iz Srebrenika, je bila prilika da trener Gojković pruži priliku svim igračicama, te da mlađe igračice pokažu šta znaju i umiju.

Nakon odlične igre našeg superligaša u prvom setu, domaće igračice nisu mogle dalje od 6 poena, pa je konačan rezultat bio 25:6 u korist ekipe ŽOK “Smeč”.

U drugom i trećem setu domaća ekipa je pružila nešto bolji otpor, a priliku da zaigraju su dobile naše mlađe igračice.

Drugi set su naše odbojkašice dobile rezultatom 25 : 22, a rezultat na kraju u trećeg seta je bio 27:25 u korist ekipe ŽOK “Smeč”.

Ovom pobjedom naše odbojkašice su se sa 18 bodova iz devet utakmica, učvrstile na drugoj poziciji prvenstvene tabele.

Do kraja prvenstva su preostale još tri utakmice, u slučaju da ekipa ŽOK “Smeč” zadrži drugu poziciju, to bi značilo plasman na završni turnir za prvaka Federacije BiH, odnosno borbu za ulazak u odbojkašku premijer ligu BiH.

Na završnom turniru za prvaka Federacije BiH će nastupiti po dvije prvoplasirane ekipa iz superlige FBiH, grupa sjever i jug.

Za ekipu ŽOK “Smeč” su nastupile: Arisa Kurtić – kapiten ekipe, Amra Kambić, Melisa Osmić – libero, Merima Tokić, Almina Turkić, Dženana Muminović, Melika Dautović, Džana Karić, Tea Begović, Antonela Crvenković, Elma Karabegović i Aida Muratović, trener ekipe Dražen Gojković.

U narednom kolu naše odbojkašice će ugostiti komšijsku ekipu OK “Gračanica Fortex”, utakmica se igra u subotu 28.februara u 14,00 sati u Sportskoj dvorani u Lukavcu.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments