fbpx

Odbojkašice ŽOK “Smeč” Lukavac nastavile pobjedonosni niz

2 min. za čitanje

Danas su odbojkašice ŽOK “Smeč” Lukavac nastavile pobjedonosni niz. U okviru četvrtog kola Superlige Federacije BiH za žene, ekipa ŽOK “Smeč” je gostovala u Maglaju i zabilježila novu pobjedu. Od početka susreta ekipa iz Lukavca je bila nadmoćna i ni jednog trenutka domaćim igračicama nisu dale priliku da se rezultatski primaknu. Odličnim servisom, dobrom igrom u polju, uz puno zalaganje najavile su povoljan rezultat.

Cijelim tokom susreta vodila se neravnopravna borba između odlične gostujuće ekipe i mlade i neiskusne ekipe iz Maglaja.  Odbojkašice iz Lukavca su na trenutke igrale egzibiciono, a publika je imala priliku uživati u prelijepim poenima.

Konačan rezultat:  OK “MAGLAJ” – ŽOK “SMEČ” 0:3 ( 8:25, 15:21 i 13:25 )

Za ekipu ŽOK “Smeč” su nastupile Lejla Softić – kapiten ekipe, Edina Selimović, Amela Hadžić, Zerina Suljić, Melika Dautović, Nejra Mačak, Merima Tokić, Almina Turkić, Amra Džambić, Ena Likić, Elma Fetić i Lea Vujadinović, trener ekipe Said Hasanbegović.

Računajući i kup utakmice ovo je šesta uzastopna pobjeda odbojkašica ŽOK “Smeč” od početka sezone, te su sa 12 bodova na vrhu prvenstvene tabele.  Zbog odigravanja finalnih utakmica kupa Federacije BiH, narednog vikenda slijedi pauza u prvenstvu Superlige FBiH, a lukavačke odbojkašice će u finalu kupa imati priliku da odmjere snage sa iskusnom premijerligaškom ekipom iz Gradačca.

U finalu kupa Federacije BiH za žene se sastaju:  ŽOK “SMEČ” Lukavac i OK “KULA-GRADAČAC”
Utakmica se igra u nedjelju 05.11.2017.godine, u Sportskoj dvorani u Lukavcu sa početkom u 15,00 sati.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments