Obavljeno poribljavanje jezera Modrac: Ispušteno 300kg mlađi šarana

8 2.876

Jučer je Prokosovićima pod pokroviteljstvom Sportskog ribolovnog društva “SMUĐ” Lukavac upriličeno poribljavanje jezera Modrac.

Ovom prilikom u jezero je ispušteno 300 kilograma mlađi šarana. Radi se o ribi koja ima prosječnu težinu od oko 100 grama, što će reći da je jezero Modrac bogatije za oko 3.000 komada jedinki Šarana.

Poribljavanje je izvršeno pod budnim okom od strane novog predsjednika SDR Smuđ, Alena Nuhića, i prethodnog predsjednika gospodina Saliha Ramadanovića. Ispred Općine Lukavac poribljavanju su prisustvovali Edin Delić, načelnik Općine Lukavac i savjetnik Općinskog načelnika Aziz Čačković.

Ovo je samo jedan projekat u nizu projekata koje provodi SRD “SMUĐ” Lukavac u okviru saradnje udruženja sa Općinom Lukavac u implementaciji ranije potpisanih ugovora, za koje je Općina obezbijedila sredstva.

Pored projekta poribljavanja SRD “SMUĐ” Lukavac je izvršilo nabavku čamca, za potrebe ribo-čuvara, kako bi se omogućila što efikasnija kontrola ribolova, ali i nelegalnog izlovljavanja ribe pomoću “mreža” na jezeru Modrac.

Leave a Reply

8 komentara za članak "Obavljeno poribljavanje jezera Modrac: Ispušteno 300kg mlađi šarana"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Istina
Gost
Istina

Valjda ih Poljicani nece potamaniti mrezama kao svu ribu do sada.

haftakhaftakus
Gost
haftakhaftakus

Kad su u pitanju mediji ovaj načelnik Delić se rasipa kao Djeda Mraz, dijeli tim i šakom i kapom. A kada krene prepiska sa vijećem onda kuknjava te blokada opštine, svih žiro računa, dugovi na sve strane, nema se za dobavljače, volontere, ama nema ništa.

Sada zaista imaju kod načelnika dvije priče, pa ih upotrebljava kada mu koja bolje odgovara.

Oj narode kakvu karikaturu smo mi izabrali za načelnika?

ado
Gost
ado

Jel ovo Delić poslije čišćenja jezera kombajnom sa Čačkoviće iz Budžeta općine Lukavac krenuo u poribljavanje sa DF vijećnikom Alenom Nuhićem. Valja Vam položiti račun građanima općine Lukavac kako trošite budžetski novac i preko kojih udruženja,a kažete da smo u blokadi i u deficitu i da Vam treba kredit na osam godina,a uz to i Džipove kupujete.SAMO OPOZIV.

inspektor
Gost
inspektor

Zar bogati nacelnice nemaš pametnijeg posla I tu moraš gurnut nos Kako te nije stid u sve se miješaš, a nemaš pojma o zivotu

haftakhaftakus
Gost
haftakhaftakus

Ima ovaj načelnik Delić pojma o životu, sve je on svoje na pravo mjesto uhljebio. Nego, on se samo pravi malo budalast, naivan i predstavlja se kao žrtva. Misli to će najbolje proći kod naroda.

Al zaboravio da narod vrlo brzo skonta kakve su svačije namjere. Dobio Delić 5 minuta slave i odmah se pokazao koliki je lafinaš.

Milenko Blagojević
Gost
Milenko Blagojević

“Na šta se svodi život u vodi
pa eto, grabljivci imaju vlast
Grgeč je glupan, ali je krupan
pa male ribice guta u slast .”
Što bi rek'o Balašević…

SDPInsider
Gost
SDPInsider

Vidi se pamet, uzoro lafinaš jezero pa ko veli da posadi šarana 300 kg narašće nije platan da ga moraš rezati hebo sliku svoju jes ružan kocka na dvije krive noge.

Novi član SDP
Gost
Novi član SDP

Trebao je predsjednik OV doći i malo Poribiti