fbpx

NK Mladost Puračić se oglasio povodom slučaja “Sloga Simin Han”

3 min. za čitanje

NK Mladost Puračić je sezonu u 2. ligi FBIH – Sjever završila na 14. poziciji što je na kraju sezone bilo dovoljno za opstanak u ovom rangu.

NK Mladost Puračić je u stalnim ligaškim takmičenjima omladinskih selekcija NSTK nastupao sa dvije selekcije, selekcijom pionira i pretpionira. U klubu postoji omladinski pogon koji vodi naš kapiten i golman Nedim Burgić. Škola broji preko 70 članova i u velikom je usponu u proteklom periodu.

Propozicije 2.lige FBIH – Sjever nalažu da klub mora u stalnim takmičenjima imati minumum dvije omladinske selekcije što je i uslov za takmičenje u tom rangu.

Trenutno u 2. Ligi FBIH – Sjever postoji nekoliko ekipa koje ne posjeduju omladinske selekcije, a da to u NSFBIH nikada nisu razmatrali!? Pitamo se zašto?
Zašto se sada u prvi plan stavljaju omladinske selekcije kada je u pitanju ulazak Sloge u viši rang, a da se pri tome ne vodi računa o tome da druge ekipe ne posjeduju nijedan vid omladinske škole.

U Odluci NSFBIH od 09.07.2015.g. koja i sprečava ulazak Sloge navodi se u članu 4. da klub koji želi da ostvari plasman u 1. Ligu FBIH mora imati minimum 3 omladinske selekcije, od toga dvije u kvalitetnim ligama BiH.

Isto tako, u istoj Odluci se navodi da klub koji se želi takmičiti u 2. ligi FBIH u sezoni 2014/15 mora imati minimalno dvije omladinske selekcije u takmičenjima. Taj uslov ne ispunjava 50% ekipa u 2. Ligi FBIH – Sjever, što u NSFBIH nikad nisu razmatrali.

Ko je omogućio natjecanje ekipama koje ne ispunjavaju ovaj uslov?
Ovakvom situacijom, izvršava se član 4. Odluke vezano za Slogu iz Simin Hana, dok se član broj. 5 i ne uvažava, jer bi provođenjem kompletne Odluke cijela sezona u 2. ligi FBIH – Sjever bila neregularna jer pola ekipa uopšte nema omladinske selekcije!?

Zašto se Izvršni odbor NSFBIH ne pozabavi ovim pitanjem? Kako je omogućeno ekipama da krše propozicije takmičenja i takmiče se iako nemaju uslova za to?

Ovakvim tumačenjem zakona utiče se na ulazak Sloge iz Simin Hana, te ispadanje našeg kluba u niži rang takmičenja, što je nedopustivo na ovakav način.

Apelujemo NSFBIH da preispita svoje odluke, da preispita zakonitost svojih odluka i da ne provodi odluke na štetu našeg kluba, niti na štetu bilo kojeg drugog kluba u 2. ligi FBIH.

Mi u NK Mladost Puračić ćemo čekati zvaničnu obavijest o ovim pitanjima, a zatim ćemo uložiti žalbu ukoliko se nastavi za bezakonjem, a sve u cilju zaštite našeg kluba.

Predsjednik UO
Amir Turkić

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

znamo da je mladost puracic na koljenima,i znamo na koje klubove se odnosi ovo sto ste iznijeli,turka turku goni,ćaPa se sa vasera ćapa iz kluba pa sad prpa za budzet,ttrebali ste dobro igrat u toku takmicenja a ne sad laprdaT KAKVE OSTALE USLOVE TO MLADOST PURACIC IMA