fbpx

Mladost bolja u derbiju, Rudar jesenji prvak

3 min. za čitanje

Piše: Sadik Sinanović

Jučerašnjom fantastičnom partijom Radničkog u Gračanici, i pobjede nad Bratstvom rezultatom 1:3, započeo je fudbalski vikend klubova sa naše Općine. Jako zanimljivo bilo je u nižim ligama, a vrijedi istaći derbi u Puračiću (1.liga TK) i jesenju titulu Rudara iz Zagorja ( 3.liga TK Zapad).

U Priluku je u okviru 14.kola 2.lige FBiH Sjever odigran susret između domaćeg Priluka, i gostiju FK Prokosović. Na kraju je rezultat glasio 0:0 , a ovaj gostujući bod svakako je sjajna uvertira za naredno 15.kolo, kada u Prokosovićima gostuje lider 2.lige, ekipa Bosne iz Mionice. U susjednom Poljicu, Svatovac je ugostio ekipu Mramora i u jednom teškom susretu morao stizati prednost gostiju. Rezultat je glasio 1:1, a ovaj kiks zadržao je Poljičane na 7.poziciji, dok su Prokosovići trenutno 4. sa 22 osvojena boda.

Veliki komšijski derbi, starih rivala mogli smo vidjeti u Puračiću, gdje je domaća Mladost ugostila ekipu DSK iz Devetaka. Domaći su bili sigurni u ovom susretu i sa 3:1 ispratili DSK, i na taj način ih udaljili od samog vrha tabele. DSK je tako ostao na 4.poziciji sa 24 osvojena boda, a Mladost 8. sa 17. Vrijednu pobjedu na domaćem terenu upisao je Željezničar, savladavši u Dobošnici ekipu Čelića sa minimalnih 1:0. Željezničar je ovom pobjedom zauzeo 12.poziciju i ima osvojenih 16 bodova.

2.liga TK grupa Zapad, kao po običaju donosi najviše općinskih derbija, a samim tim i dosta uzbuđenja. U zanimljivim susretima, Jedinstvo je u Huskićima sa 3:1 bilo bolje od Mramora iz Babica, dok je u Gnojnici domaća Mladost savladala Slogu iz Bikodža rezultatom 2:1. Nezanimljivo i miroljubivo, barem rezultatski bilo je u Turiji, gdje je Polet (Hrvati) uzeo bod, odigravši 0:0. Slično je bilo i u Orahovici gdje je gostovao ovosezonski lider, ekipa Jedinstva iz Lukavice. BSK je minimalni rezultatom (1:0) bio bolji od Mladosti iz Doborovaca. Na samom dnu prvenstvene tabele, i dalje se nalaze Sloga iz Bikodža i Orahovica 77.

3.liga TK grupa Zapad, je jedini rang nogometnog takmičenja, gdje je predstavnik naše Općine suvereni lider na tabeli. Današnjim bodom na gostovanju kod ekipe 25.Maj Uroža, ekipa Rudara iz Lukavac mjesta ovjerila je lidersku poziciju i ponijela titulu jesenjeg prvaka 3.lige TK. Rudar ima 16 osvojenih bodva iz 6 odigranih susreta, i svakako je najozbiljniji konkurent za promociju u viši rang takmičenja.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

I do sada je naš portal redovno izvještavao o sportskim događajima
u kojima su akteri bili pojedinci i klubovi sa naše općine.
Zato je i redovno izviješće sa fudbalskih utamica naših ligaša atraktivna i
uspiješna novost.
Redakciji i autoru tekstova, Sadiku Sinanoviću, želim mnogo uspijeha
a nama, čitaocima, isto toliko zadovoljstva.

MLADOST POBJEDILA PEKARA , SUDIJU I SVE LOPOVE , DVA CISTA PENALA SUDIJA NIJE DOSUDIO ZA MLADOST A TI PEKAR TI IMAS PEKARU U PURACICU VISE NIKO NECE NI UCI PRESELI PEKARU U DEVETAK BOLJE TI JE

Nemoj da vam i vašer ukinem u Puračiću,a ti ako smiješ dođi u pekaru,mjesto što kukaš po portalima.