fbpx

Lukavčanin Haris Muradbašić osvojio titulu viceprvaka Balkana

1 min. za čitanje

Muradbašić Haris ORKKAMuradbašić je nakon što je u prvom kolu bio slobodan, u drugom kolu pobijedio predstavnika Crne Gore rezultatom 4:0. U trećem kolu pri neriješenom rezultatu 2:2, jednoglasnom odlukom sudija (5:0), je bio bolji od reprezentativca Makedonije. U četvrtom kolu i polufinalnom meču je pobijedio predstavnika Turske rezultatom 2:0, dok je u finalu veoma tijesnim rezultatom 3:2 poražen od reprezentativca Hrvatske.

Zapažen nastup je imala i Bećirović Belma, nakon što je prošla dva kruga. U trećoj borbi za polufinale, poražena je od reprezentativke Hrvatske rezultatom 2:1.

Na ovom Balkanskom prvenstvu nastupilo je 814 takmičara iz 11 balkanskih zemalja i to : Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Kosova, Crne Gore, Rumunije, Srbije, Slovenije i Turske.

Titulom viceprvaka Balkana, Harisa Muradbašića, nastavljen je kontinuitet vrhunskih sportskih rezultata kluba borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac na međunarodnoj sportskoj sceni, što je potvrda kvalitetnog rada u ovom klubu.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Zaštitni znak lukavačkih sportista su uspijesi i medalje koje imaju samo
jednu stranu koja je odraz reda,rada i discipline.
Za ovu Zemlju bi bio spas kada bi političari pogledali u taj sjaj koji bi im osvijetlio
puteve kojima bi trebalo da idu.
Ali oni nose tamne naočare, baš kao i nadobudni “eksperti” koji se boje narodu
u oči pogledati.Veliki i paničan je strah od istine.