Kung fu SHAO LIN Lukavac: Održano polaganje učeničkih zvanja samoodbrane; Načelnik Delić počasni majstor Kung Fua

7 2.998

U organizaciji Kung fu wu shu SHAO LIN Lukavac u nedjelju u sportskoj sali  “Vile Solvay” održano je polaganje učeničkih zvanja od 1. do 4. stepena whu shu samoodbrane, a polaganje se odvijalo ispred pet članova komisije, među kojima je glavni bio Veliki Učitelj Sadik Karahasonović osnivač vještine u Bosni i Hercegovini, uz asistente: Bećirović Mensur Expert majstor 2 toana i majstor wing chuna, Ibričić Muhidin majstor 1 toana, domaćin kluba i ceremonije.

Kung fu wu shu SHAO LIN Lukavac koji je djeluje tek nekoliko mjeseci, veliku podršku dobio je od Lukavčanke Mevlihe De Los Santos, koja je dosada nebrojeno puta pokazala svoju humanu stranu, a ovaj put je svojom donacijom u vidu opreme i rekvizita pomogla i unaprijedila rad kluba.

Trenutno imamo oko 30 polaznika i svako pojedinačno dobija posebnu pažnju tako da nam ovaj potez gospođe De Los Santos mnogo znači. To što je Mevliha napravila, nažalost su rijetki momenti u našem društvu i ovim putem želim istaknuti veliko hvala što je izašla u susret našem klubu jer je mnogo lakše raditi kada imate adekvatnu opremu i rekvizite, kaže Muhidin Ibrićić.

Na ceremoniju polaganja, kao počasni gost pozvan je načelnik Delić, koji je svojim potpisom omogućio da “Shao Lin” u svoj naziv doda ime našeg grada  te će u buduće nositi službeni naziv Kung fu wu shu SHAO LIN Lukavac.

Kao znak zahvalnosti i vid pažnje, predstavnici Kung Fu “Shao Lin” Lukavac uručili su načelniku Deliću majicu u boji koju nose majstori Kung Fua, drvenu zahvalnicu te papirnu zahvalnicu sa novim pečatom Kluba. Vrijedi istaći da je svojim gestom, Delić zavrijedio i dobio zvanje počasnog majstora Kung Fua.

Pored Delića, zahavalnicu za podršku Klubu dobili su Admir Memić koji je bio glavna spona na relaciji Delić – Del Santos i  Kung Fu Shao Lin te Enisa Hodžić, koja je zaslužna za izgled opreme koju čanovi danas nose.

Leave a Reply

7 komentara za članak "Kung fu SHAO LIN Lukavac: Održano polaganje učeničkih zvanja samoodbrane; Načelnik Delić počasni majstor Kung Fua"

avatar
najnoviji najstariji popularni
realan
Gost
realan

Ovaj Delic je majstor sveg I svcega 😀

Lafinaš sam sve znam
Gost
Lafinaš sam sve znam

Et sad je i zvanično dobio papir da je “Kung Fu Panda”!. HAHAHAHAHAHAHAHAHAH

SDPinsider
Gost
SDPinsider

Lafinaš majstor Kung fua hahahahahahahahahahahahaha oj Tito dragi, e hvala Vam dugo se ne nasmija ovako. A vidi mu face izbečio oči ne može čojk vjerovati novoj tituli. Sad će on trk u Banoviće da se pohvali grande majstoru Ku-Ko kung fuk ih sve u d..pe.

Karamte majstor
Gost
Karamte majstor

Bolje da ste onda klubu dali naziv: “Kung fu wu shu SHAO LIN- DELIĆ EDIN – Kung u fu-shu”

Sofer
Gost
Sofer

Dal ovi majstori placaji PDV drzavi od novca koji uzimaju djeci i non stop se reklamiraju po portalu ???

Milenko Blagojević
Gost
Milenko Blagojević

Ovim činom je Kung fu… transformiran u Kung fujjj…

Novi član SDP
Gost
Novi član SDP

Bolje biti majstor Kun Fua nego majstor stvaranja Dugova i Kamata