fbpx

FOTO: Bosna savladala Lukavac u derbiju kola A1 lige KS BiH

2 min. za čitanje

Košarkaši KK Bosna Royal su nakon poraza u prošlom kolu u Srebreniku na svom parketu dočekali ekipu KK Lukavac u jednom od derbija 15. kola A1 lige KS BiH. Studenti su slavili u ovom duelu rezultatom 76:62.

Obje ekipe su ušle sa jednakom namjerom u susret. Cilj i jednih i drugih je bio isti. Pobjeda i dva boda. Domaći kako bi se dodatno približili vodećim na tabeli, dok su gosti imali namjeru pobjedom u ovom duelu vratiti se na vrh tabele.

Bosna bolje otvara prvi period i preko Dragičevića i Delalić stvara prednost koja je na kraju prve četvrtine iznosila plu pet (22:17). Drugi period gosti su napravili seriju 7:1 i došli u prednost, ali su nakon toga domaći ponovo preuzeli inicijativu i do kraja napravili pritisak i drugi period riješili u svoju korist rezultatom 20:17, za ukupnih 42:34 na poluvremenu.

U trećem periodu gledali smo utakmicu u kojoj je u prvom dijelu bilo malo poena, a gosti su tek nakon četiri minute igre došli do prvih poena u ovom dijelu. Bosna je došla do prednosti od plus 14 (51:37) te tako došla do prednosti koja je do tog momenta bila najviša tokom susreta.

Koliko su loše igrali u prvom dijelu trećeg perioda, gosti su odlično odigrali drugi dio ovog perioda i uspjeli da se približe Studentima na minus tri, ali su domaći nakon par izmjena i uspješnih napada uspjeli da se vrate na plus sedam (55:48) na kraju trećeg perioda. Ekipa Senada Redžića posljednji period otvara serijom 5:0 i stvaraju prednost od 12 poena, dok gosti ponovo imaju problem sa realizacijom na otvaranju posljednjeg perioda.

Prednost stvorenu u tom periodu igrači Bosne su bez velikih problema održavali do kraja susreta i na kraju sasvm zasluženo slavili rezultatom 76:62 te se tako dodatno približili vodećem trojcu. Najefikasniji u redovima domaćih bio je Delalić sa 22 poena, dok su Dragolj i Dragičević postigli po 13 poena, dok je kod gostiju najefikasniji bio Krajišnik sa 15 poena.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments