fbpx

Košarka: Lukavčani pobjedom u Sarajevu ostvarili sedmu pobjedu u nizu!

2 min. za čitanje
Igman je dobro otvorio utakmicu, gdje je dobrom odbranom i ofanzivnim skokovima uspio povesti rezultatom 9-2. Klupa KK Lukavca je odmah reagovala i poslije time out-a su tu prednost anolirali i prvu četvrtinu riješili u svoju korist 13:19.
Druga četvrtina je opet dobro krenula za Lukavčane, tako da se do poluvremena igrala slična igra kao i u prvoj četvrtini, i na odmor se otišlo rezultatom 25:37.
U drugom poluvremenu utakmica se igrala neizvjesno do samog kraja. Prvo su Lukavčani imali 17 koševa razlike, da bi se uz dvija vezana koša za tri poena jednom kontrom i jednim polaganjem domaći vratili u igru i smanjili rezultat na 5 koševa razlike.
Trener Toplak traži time out, što nije urodilo plodom i treća četvrtina se završava na samo pola koša za KK Lukavac. Zadnju četvrtinu Igman opet bolje otvara i sa tri poena Beširovića i Čampare dolaze u prednost na plus 7.
Sve do kraja je bila prava drama, domaći igrači su promašili 2 čista zicera, a onda su napravili faul nad Islamovićem za šut od 3 poena.
Islamović je 2 bacanja iskoristio, jedan promašio, onda je uslijedila jedna ukradena lopta Nešića i pogodak uz dodatno bacanje. Tako da je na kraju bilo 69:68 za KK Lukavac.
Po četvrtinama: 13:19, 12:18, 24:13, 9:19. Za naš tim koševe su postigli: Islamović 23, Mešetović 16, Ćosić 13, Ilić 10, Nešić 7.
Kod gostujućih igrača su se istakli: Tarčin 15, Smajlović 14, Čampara 14, Janić 14.
Sledeće kolo naša ekipa dočekuje ekipu Turbine iz Jablanice.
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments