fbpx

Grand Prix Croatia: Zlato za Đozić Mensura i srebro za Hamzu Čajića

2 min. za čitanje

Na turniru je učešće uzelo 1694 takmičara iz 206 klubova koji su došli iz čak 23 zemlje iz cijeloga svijeta i to iz: Hrvatske, Austrije, Azerbejdžana, Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Danske, Njemačke, Hong Konga, Mađarske, Izraela, Italije, Kosova, Latvije, Makedonije, Crne Gore, Holandije, Poljske, Srbije, Slovačke, Slovenije i Švedske.

Na turniru su učešće uzele i mnoge reprezentacije, što je bila idealna prilika za kontrolu reprezentativaca pred predstojeće Evropsko prvenstvo za kadete, junore i mlađe seniore koje će se početkom Februara održati u Cirihu (Švicarska).

Za klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, na ovom prestižnom turniru su nastupala 3 takmičara i to: Bećirović Belma, Đozić Mensur i Čajić Hamza, koji su bili u pratnji trenera Željka Zombre i Aldine Đulić, te osvojili puni plijen osvojivši jednu zlatnu i jednu srebrenu medalju!

Djozic Mensur

Zlatnu medalju je osvojio Đozić Mensur u kategoriji borbe juniori -68 KG.

U kategoriji koja je brojala ukupno 43 takmičara, Đozić je sa ukupno 5 ubjedljivih pobjeda došao na pobjedničko postolje.

Nakon sto je voljom žrijeba u prvom kolu bio slobodan, u naredna 4 kola sve do finala je bijedio takmičare iz Italije, dok je u finalu bio bolji od takmičara iz Hrvatske i zasluženo ponio titulu osvajača Croatia opena.

Prema statistici domaćina, sa 5 pobjeda bez poraza, u ukupnom poretku svih juniora na ovom takmičenju kojih je bilo 166, Đozić Mensur je rangiran na odlično 2 mjesto!

Cajic Hamza

Srebrenu medalju, nastupajući za reprezentaciju BiH, je osvojio Čajić Hamza.

U kategoriji koja je brojala 34 takmičara, Čajić je nakon što je u prvom kolu bio slobodan, zabilježio pobjede protiv takmičara iz Hrvatske, kolege iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Makedonije, dok je u finalnom meču, pri neriješenom rezultatu 2:2, na izjašnjavanje sudija, poražen od reprezentativca Srbije.

Ovim odličnim rezultatom, Čajić je potvrdio svoj reprezentativni status i pokazao da je ozbiljan kandidat za osvajanje evropske medalje na predstojećem Evropskom prvenstvu u Cirihu.

Odličan nastup imala je i Bećirević Belma, koja se po prvi put takmičila u kategoriji kadetkinja i zabilježila jednu pobjedu.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments