fbpx

Zadnje kolo Druge lige FBiH grupa Sjever: Radničkom potrebna pobjeda za opstanak!

2 min. za čitanje

Sa krajem maja se u svih rangovima bh nogometa polako spušta zavjesa na sezonsko takmičenje. Tako je i u Drugoj ligi Federacije BiH gdje je za vikend po rasporedu posljednje 30.kolo prvenstva. Šampion se već odavno zna, a to je banovićka Budućnost koja će u doigravanju za Prvu ligu snage odmjeriti sa ekipom Novog Travnika.

Mnogo neizvjesnije je na samom dnu prvenstvene tabele, gdje se osim otpisane Dizdaruše iz Brčkog traže još dva putnika u 1.Kantonalnu ligu Tuzlanskog kantona. Među potencijalnim putnicima u niži rang takmičenja je i FK Radnički koji se nalazi na 13.poziciji sa osvojenih 38 bodova. Radnički je na kraju prvog dijela sezone zauzimao solidnu 5.poziciju, da bi u proljetnom dijelu prvenstva lukavčani osvojili svega 15 bodova i doveli se u nezavidan položaj.

U subotu na Jošiku, meč odluke FK Radnički igra sa Mladosti iz Malešića i samo bi pobjeda lukavčanima garantovala opstanak u Drugoj ligi FBiH grupa Sjever. Jedan od kandidata za ispadanje, NK Mramor, gostuje već otpisanoj Dizdaruši iz Brčkog, dok Dinamo iz Donje Mahale ide u goste najprijatnijem ovosezonskom iznenađenju, ekipi Seone iz Srebrenika.

Najzanimljivije će svakako biti u Kalesiji gdje će domaća Bosna ugostiti direktnog konkurenta u borbi za opstanak, ekipu Ingrama iz Dubokog Potoka. Ovaj duel bi u određenim kalkulacijama mogao direktno odlučiti putnika u kantonalni rang takmičenja.

Da li će “plavo-bijeli” sa Jošika i naredne sezone nastupati u Drugoj ligi FBiH, ostaje da vidimo u subotu od 17:30.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Znači igra se na biti ili ne biti u cilju ostanka u ligi sa klubom uz ” Dubokog potoka”?! Odgovor na pitanje otkud uopste Radnički kraj Dubokog potoka zahtjevala bi dublju analizu kad bi rezultat iste imao nekog smisla a da se ne udavi insan od smjeha i tuge zajedno!

Sramota,,,,,,,